Belevingsdagen Thomas More

Ontdek de belevingsdag in Geel

donderdag 2 februari

Tijdens de belevingsdag kom je met je klas een halve dag naar onze campus en volgen de leerlingen 2 lessen naar keuze. Op deze pagina vind je per tijdsblok de lessen die dan worden aangeboden. Tussen de twee lessen voorzien we een korte pauze. Starten of afsluiten doe je 's middags - geheel vrijblijvend - met verse frietjes. De mayonaise doen we er gratis bovenop, maar niet vergeten om ook hiervoor in te schrijven!

Opgelet! Een aantal lessen nemen een heel dagdeel in beslag. Deze zijn in het programma aangeduid met deel 1 en deel 2 in de titel. Als je deel 1 dus volgt, is het de bedoeling dat je ook deel 2 volgt. In het inschrijvingsformulier vind je deze lessen terug met als tijdsaanduiding de ganse voor- of namiddag.

Agro- en Biotechnologie

Algen en insecten als grondstoffen van de toekomst!? - deel 1

Maak zelf algenparels en bestudeer de invloed van licht op de fotosynthese-efficiëntie van deze microalgen. Breng een bezoek aan de fotobioreactoren voor algenteelt en de insectenkweek van Thomas More.

Agro- en Biotechnologie

Speur digitaal naar de biodiversiteit in je buurt

Rugstreeppadden in je achtertuin? Een visarend boven je straat? Een bever op weg naar jouw dorp? Een les natuurontwikkeling aan de hand van digitaal kaartmateriaal met als motto 'binnen meer te weten komen om buiten meer te zien.

Bedrijfsmanagement

Waarom betalen we zoveel belastingen in Belgie?

Voor een alleenstaande zonder kinderen met een gemiddeld inkomen blijft België koploper met de hoogste belastingdruk: 55% van het loon gaat naar de staat. Het gemiddelde van alle OESO-landen is 35,9%. Aan welke belastingen mag je je in België verwachten?

Bedrijfsmanagement

Verse bananen in de winkel?

Verser dan vers, hoe doen warenhuizen dat toch? Of zijn bananen toch niet zo vers als ze in onze winkel liggen? Hoe dagelijkse goederen tot bij de klant komen, is veel meer dan de aankoop ervan. Deze workshop volgt de wonderlijke logistieke reis van o.a. "verse" bananen van leverancier tot klant."

Bedrijfsmanagement

Ben ik het bazige type?

Wat maakt een bedrijfsmanager een goede leider? Weet een zelfstandige andere zaken dan een CEO? Wat is 'managen'?

Bedrijfsmanagement

Beleggen voor Dummies

Beleggen is spannend en winstgevend, zeker wanneer je gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden die er bestaan. Een eerste intro…zo verdiend!

Biomedische Laboratoriumtechnologie

Een kijkje in de biomedische wereld!

Tijdens deze sessie nemen we je mee naar onze biomedische laboratoria.  Je ziet waar toekomstige laboranten dagelijks bloedstalen onderzoeken, bacteriën kweken, farmaceutische producten bereiden, DNA isoleren, ... Misschien zet de docent jou ook wel aan het werk!

Bouw

Bachelor in de bouw in de praktijk

Je ontdekt de praktijkwereld van een werfleider. Je stelt de ideale betonsamenstelling samen, bouwt een correcte funderingsaanzet en ervaart de mogelijkheden van de nieuwste topografische toestellen.

Bouw

Houtskeletbouw in een CAD-CAM software

Je ontwerpt een houtskeletbouw in een 3D-model aan de hand van het Vertex CAD-CAM pakket en maakt kennis met de werkvoorbereiding van een duurzame woning.

Bouw

De architect in het bouwteam

Ontmoet de architect en bespreek samen welke bouwpartners betrokken zijn bij een bouwproject. Ben je een ontwerper, een technische uitvoerder of eerder een projectleider? Ontdek in deze workshop welke bouwjob bij je past.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Hoe gaan hackers te werk - deel 1

Kruip in de huid van een computerhacker. Volg zijn manier van denken en maak daarbij gebruik van dezelfde software en technieken. Na de sessie bekijk je het internet en jouw computer op een andere manier en begrijp je waarom ICT-opleidingen en bedrijven zoveel tijd en geld spenderen aan security. Voorkennis is niet vereist, vlot kunnen werken met een computer is een must. Er wordt ook de nodige discipline gevraagd, we werken uiteindelijk met 'gevaarlijke software'.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Windows Powershell - deel 1

PowerShell is de nieuwe scriptingtaal van Microsoft. Ze kan onder andere gebruikt worden om een volledige server mee te beheren. In deze sessie gaan we zien hoe je PowerShell ook op een 'gewone' computer kan gebruiken om snel kleine nuttige, of minder nuttige maar wel fijne, scripts mee te schrijven.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Kruip in het vel van Q - deel 1

Vandaag de dag wordt het buzzword Internet of Things regelmatig in de media gebruikt, maar wat is het ? Die vraag wordt aan de hand van praktische toepassingen in deze workshop toegelicht. Met behulp het platform Raspberry Pi wordt een initiatie gegeven, waarnaast ook enkele uitgewerkte toepassingen waaronder een nachtkijker worden geïllustreerd.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Je vingers laten jeuken met C# - deel 1

Als smaakmaker voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben, gaan we hier enkele kleine applicaties maken aan de hand van de populairste programmeertaal van Microsoft: C#. De workshop is geschikt voor studenten zonder enige voorkennis van programmeren/C#.

Energietechnologie

Elektrisch tekenen in TRIKKER - deel 1

Leerlingen leren elektrische schema’s tekenen in het programma TRIKKER en krijgen tips over hoe een goede installatie wordt ontworpen.

Leraar Kleuteronderwijs

Daar zit muziek in

Aan de slag met ... muzikale verhalen in de kleuterklas.

Logopedie en Audiologie

Als rekenen niet vanzelf gaat

Wil je wel eens weten hoe het met jouw rekenvaardigheden zit? In een zoektocht naar wat rekenen is bekijken we  wat voorbeelden van wat er fout kan gaan en hoe we als logopedist kinderen en jongeren kunnen ondersteunen.

Office Management

Eventconcepting

Via een creatieve brainstorm proberen we tot een leuk en origineel idee voor een evenement te komen. Van daaruit maken jullie kennis met de (basis)knepen van eventmanagement.

Office Management

Vertaalworkshop

Als vertalen een simpel verhaal was waarin je één taal omzet in een andere taal, zou Google translate prachtige vertalingen kunnen afleveren. Zo is de realiteit uiteraard niet! Tijdens deze sessie laten we je proeven van de wondere wereld van talen en vertalen.

Orthopedie

Je eigen voet- en ganganalyse - deel 1

In de orthopedische werkplaats maak je een gipsafdruk van je eigen voeten en in het MOBILAB (wetenschappelijk ganglabo) gaan we je gangpatroon verder analyseren met de meest technologische hulpmiddelen zoals 3D-scanner, druk- en krachtenplaat, ....

Orthopedie

Maak een spalk van je eigen pols

Aan de hand van IMF (immediate fitting) gaan we een orthopedische spalk maken van je eigen pols zoals dit ook in de orthopedische wereld wordt toegepast.

Sociaal Werk

Werken met je kwaliteiten

Verken jezelf als sociaal werker met het kwaliteitenspel.

Verpleegkunde

EHBO in je vingers!

EHBO voor iedereen. Ga je op kamp, zit je in een sport- of jeugdbeweging? Een basiskennis EHBO is belangrijk. We tonen je de basisknepen voor veelvoorkomende aandoeningen en je kan zelf oefenen.

Verpleegkunde

Jouw handen kunnen levens redden - deel 1

CPR voor leken. De studenten krijgen een korte theoretische introductie gevolgd door een doorgedreven praktische inoefening van het herkennen en correct handelen bij een levensbedreigende situatie. We bespreken o.a.: hulpdiensten verwittigen, hartmassage en beademing, gebruik van een AED-toestel en het toepassen van het Heimlich-manoeuvre.

Vroedkunde

Hoe gezond is jouw vruchtbaarheid?

Je huidige levensstijl vertelt ons iets over je vruchtbaarheid. Aan de hand van de Zwangerwijzer pluizen we dit samen uit. Wil je later graag kinderen? Of net niet? We bekijken samen hoe jij je vruchtbaarheid zo gezond mogelijk kunt houden.
Van 10u15 tot 10u45 houden we een korte pauze. Dit geeft iedereen de kans om de benen te strekken en een frisse neus op te halen zodat je weer helemaal klaar bent om je richting het lokaal van de volgende sessie te begeven!

Agro- en Biotechnologie

Algen en insecten als grondstoffen van de toekomst!? - deel 2

Maak zelf algenparels en bestudeer de invloed van licht op de fotosynthese-efficiëntie van deze microalgen. Breng een bezoek aan de fotobioreactoren voor algenteelt en de insectenkweek van Thomas More.

Agro- en Biotechnologie

Speur digitaal naar de biodiversiteit in je buurt

Rugstreeppadden in je achtertuin? Een visarend boven je straat? Een bever op weg naar jouw dorp? Een les natuurontwikkeling aan de hand van digitaal kaartmateriaal met als motto 'binnen meer te weten komen om buiten meer te zien.

Autotechnologie

Met de bus door de auto!

Hoe verloopt de communicatie tussen alle verschillende elektronische componenten en stuurdozen in moderne voertuigen? Op welke manier wordt er gezorgd dat alle stuurdozen dezelfde taal spreken? We ontcijferen samen met jullie de boodschappen die heen en weer worden gestuurd via bus-communicatie op een demo voertuig.

Bedrijfsmanagement

Ben ik in mijn recht? Wat als…

Wat als een onoplettende Pokémon-jager een ongeval veroorzaakt? mijn nieuwe GSM na 2 maanden ineens kapot is? mijn jas op een fuif verdwenen is uit de vestiaire? ik ziek word na het eten van een broodje kebab? een student betrapt wordt op spieken? ...

Bedrijfsmanagement

De ideale match tussen Rode Duivels en Jupiler

De Rode Duivels en Jupiler, Wout Van Aert en Crelan ... elke sponsor is op zoek naar de ideale match in de sportwereld.

Bedrijfsmanagement

CEX sells

Customer Experience (CEX) is een hot topic binnen marketing. Hoe kan je als bedrijf een goede klantervaring ontwerpen? Hoe kan je je klanten je merk echt laten beleven? Aan de hand van inspirerende voorbeelden ontwerp je in deze workshop je eigen experience concept!

Bedrijfsmanagement

(R)-etailing, een vliegende start als coachende ondernemer met visie

Hoe word ik een super(people)manager in de wereld van de Torfsen, H&M's, Coolblues en Albert Heinen van morgen? Hoe kneed ik het geknipte huwelijk tussen e-commerce & retail? Ook zin in een carrière met een vliegende start? … beleef het 4àminute in deze boeiende (r)-etailworkshop!

Bouw

Bachelor in de bouw in de praktijk

Je ontdekt de praktijkwereld van een werfleider. Je stelt de ideale betonsamenstelling samen, bouwt een correcte funderingsaanzet en ervaart de mogelijkheden van de nieuwste topografische toestellen.

Bouw

Houtskeletbouw in een CAD-CAM software

Je ontwerpt een houtskeletbouw in een 3D-model aan de hand van het Vertex CAD-CAM pakket en maakt kennis met de werkvoorbereiding van een duurzame woning.

Bouw

De architect in het bouwteam

Ontmoet de architect en bespreek samen welke bouwpartners betrokken zijn bij een bouwproject. Ben je een ontwerper, een technische uitvoerder of eerder een projectleider? Ontdek in deze workshop welke bouwjob bij je past.

Elektromechanica

Ontwerpen in 3D

3D design helpt je om inzichten te verwerven bij mechanische ontwerpen, maar kan ook zoveel meer. Tijdens deze introductiesessie ga je zelf aan de slag met het programma Inventor. Je geeft een elektromechanisch ontwerp duidelijk weer in 3D.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Hoe gaan hackers te werk - deel 2

Kruip in de huid van een computerhacker. Volg zijn manier van denken en maak daarbij gebruik van dezelfde software en technieken. Na de sessie bekijk je het internet en jouw computer op een andere manier en begrijp je waarom ICT-opleidingen en bedrijven zoveel tijd en geld spenderen aan security. Voorkennis is niet vereist, vlot kunnen werken met een computer is een must. Er wordt ook de nodige discipline gevraagd, we werken uiteindelijk met 'gevaarlijke software'.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Windows PowerShell - deel 2

PowerShell is de nieuwe scriptingtaal van Microsoft. Ze kan onder andere gebruikt worden om een volledige server mee te beheren. In deze sessie gaan we zien hoe je PowerShell ook op een 'gewone' computer kan gebruiken om snel kleine nuttige, of minder nuttige maar wel fijne, scripts mee te schrijven.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Kruip in het vel van Q - deel 2

Vandaag de dag wordt het buzzword Internet of Things regelmatig in de media gebruikt, maar wat is het ? Die vraag wordt aan de hand van praktische toepassingen in deze workshop toegelicht. Met behulp het platform Raspberry Pi wordt een initiatie gegeven, waarnaast ook enkele uitgewerkte toepassingen waaronder een nachtkijker worden geïllustreerd.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Je vingers laten jeuken met C# - deel 2

Als smaakmaker voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben, gaan we hier enkele kleine applicaties maken aan de hand van de populairste programmeertaal van Microsoft: C#. De workshop is geschikt voor studenten zonder enige voorkennis van programmeren/C#.

Energietechnologie

Elektrisch tekenen in TRIKKER - deel 2

Leerlingen leren elektrische schema’s tekenen in het programma TRIKKER en krijgen tips over hoe een goede installatie wordt ontworpen.

Ergotherapie

Hoeveel ergo zit er in mij?

Je ondekt wat het werk van de ergotherapeut inhoudt en gaat zelf de uitdaging aan om creatieve oplossingen te zoeken voor personen met een beperking.En wie weet ... misschien haal jij wel een rolstoelrijbewijs?

Informatiemanagement en Multimedia

(jouw) data is overal!

Netflix schotelt je de perfecte film voor. Trivago weet met 1 klik dat je snakt naar de zon. Dankzij het vermogen om uit digitale data kennis op te bouwen, kunnen grote bedrijven en innovatieve start-ups maatwerk aanbieden. Data is het nieuwe goud. Maar hoe moet je het ontginnen?

Interieurvormgeving

BELEEF Interieurvormgeving!

Een beeldend verhaal over de opleiding Interieurvormgeving bij Thomas More.

Leraar Kleuteronderwijs

Daar zit muziek in.

Aan de slag met ... muzikale verhalen in de kleuterklas.

Leraar Lager Onderwijs

Wereldoriëntatie: Democratie in België

Maak kennis met Wereldoriëntatie in het lager onderwijs!

Leraar Secundair Onderwijs

Projectmatig werken in het onderwijs

Vanuit het onderwijsvak Project algemene vakken worden concrete voorbeelden behandeld over projectmatig werken in het onderwijs.

Logopedie en Audiologie

Als rekenen niet vanzelf gaat

Wil je wel eens weten hoe het met jouw rekenvaardigheden zit? In een zoektocht naar wat rekenen is bekijken we  wat voorbeelden van wat er fout kan gaan en hoe we als logopedist kinderen en jongeren kunnen ondersteunen.

Media en Entertainment Business

Innovatiemanagement

Leer innoveren door gebruik te maken van trendonderzoek. Tijdens deze workshop leer je hoe trends in kaart gebracht worden en hoe deze samenhangen. Je gaat aan de slag met de nieuwste trends en hoe je deze kan vertalen naar innovatie.

Office Management

Communicatieworkshop

Maak kennis met de wondere wereld van corporate communicatie. Tijdens deze workshop leren jullie om een communicatiecampagne op te stellen voor een fictief festival met behulp van de interactieve methodiek BeeCom.

Office Management

Communicatie in de gezondheidszorg

Je wordt ondergedompeld in de basis communicatievaardigheden waar je als Medical office manager mee te maken krijgt. Kan jij elke situatie aan?

Ontwerp- en productietechnologie

 'Van Idee tot Product'?! Design en realisatie van de Aero-bike...

We nemen je mee op weg: Hoe start je met een ontwerp? Hoe integreer je duurzaam ontwerpen? Welke tools en technieken kan je gebruiken om je design te analyseren en realiseren?

Orthopedie

Je eigen voet- en ganganalyse - deel 2

In de orthopedische werkplaats maak je een gipsafdruk van je eigen voeten en in het MOBILAB (wetenschappelijk ganglabo) gaan we je gangpatroon verder analyseren met de meest technologische hulpmiddelen zoals 3D-scanner, druk- en krachtenplaat, ....

Orthopedie

Maak een spalk van je eigen pols

Aan de hand van IMF (immediate fitting) gaan we een orthopedische spalk maken van je eigen pols zoals dit ook in de orthopedische wereld wordt toegepast.

Toegepaste Psychologie

Toegepaste psychologie, dat klopt!

Wat betekent dat eigenlijk, psychologie toepassen? Klopt jouw beeld van de psychologie eigenlijk wel, en hoe kan jij te weten komen of toegepaste psychologie voor jou kan kloppen?

Toerisme en recreatiemanagement - International Tourism & Leisure

Intercultural communication for world travelers

"Ik ga op reis en neem mee..." Als je je koffers pakt, zegt men wel eens 'travel light'. Vaak vergeet men echter iets heel belangrijk dat niets weegt: een minimale kennis over de cultuur van het land dat men gaat ontdekken. Nieuwe culturen kunnen fascinerend zijn, maar wat ligt er achter deze verschillen? En vooral: waarmee hou je best rekening? Wat zijn do's en don'ts? Expect to find out more!

Verpleegkunde

EHBO in je vingers!

EHBO voor iedereen. Ga je op kamp, zit je in een sport- of jeugdbeweging? Een basiskennis EHBO is belangrijk. We tonen je de basisknepen voor veelvoorkomende aandoeningen en je kan zelf oefenen.

Verpleegkunde

Jouw handen kunnen levens redden - deel 2

CPR voor leken. De studenten krijgen een korte theoretische introductie gevolgd door een doorgedreven praktische inoefening van het herkennen en correct handelen bij een levensbedreigende situatie. We bespreken o.a.: hulpdiensten verwittigen, hartmassage en beademing, gebruik van een AED-toestel en het toepassen van het Heimlich-manoeuvre.

Vroedkunde

Hands-on vroedvrouwenskills

Samen proberen we enkele echte vroedvrouwenvaardigheden uit: we voelen aan een zwangere buik om de ligging van de baby te bepalen, we assisteren bij een bevalling en bepalen na de geboorte de APGAR-score bij de baby. Hiervoor gebruiken we ons high-tech simulatiemateriaal.
Afsluiten of starten doe je op een belevingsdag - geheel vrijblijvend - met verse frietjes. Geef in het inschrijvingsformulier dus zeker ook aan met hoeveel personen jullie frietjes mee eten en dan zorgen wij ervoor dat er voor iedereen voldoende is om met een goedgevulde maag terug naar school te keren of om te starten aan de belevingsdag!

Agro- en Biotechnologie

Algen en insecten als grondstoffen van de toekomst!? - deel 1

Maak zelf algenparels en bestudeer de invloed van licht op de fotosynthese-efficiëntie van deze microalgen. Breng een bezoek aan de fotobioreactoren voor algenteelt en de insectenkweek van Thomas More.

Agro- en Biotechnologie

De ideale bodem zuurtegraad: een must voor een goede plantengroei!

Een goede bodemzuurtegraad is essentieel voor de groei van gewassen. Je maakt kennis met de verschillende grondsoorten en hun optimale zuurtegraad. In het labo ontdek je hoe we die precies bepalen. Wat gebeurt er bij een te lage of te hoge pH? En hoe kan je dit oplossen?

Autotechnologie

Met de bus door de auto!

Hoe verloopt de communicatie tussen alle verschillende elektronische componenten en stuurdozen in moderne voertuigen? Op welke manier wordt er gezorgd dat alle stuurdozen dezelfde taal spreken? We ontcijferen samen met jullie de boodschappen die heen en weer worden gestuurd via bus-communicatie op een demo voertuig.

Bedrijfsmanagement

Beleggen voor Dummies

Beleggen is spannend en winstgevend, zeker wanneer je gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden die er bestaan. Een eerste intro…zo verdiend!

Bedrijfsmanagement

Ben ik in mijn recht? Wat als…

Wat als een onoplettende Pokémon-jager een ongeval veroorzaakt? mijn nieuwe GSM na 2 maanden ineens kapot is? mijn jas op een fuif verdwenen is uit de vestiaire? ik ziek word na het eten van een broodje kebab? een student betrapt wordt op spieken? ...

Bedrijfsmanagement

Waarom betalen we zoveel belastingen in Belgie?

Voor een alleenstaande zonder kinderen met een gemiddeld inkomen blijft België koploper met de hoogste belastingdruk: 55% van het loon gaat naar de staat. Het gemiddelde van alle OESO-landen is 35,9%. Aan welke belastingen mag je je in België verwachten?

Bedrijfsmanagement

Verse bananen in de winkel?

Verser dan vers, hoe doen warenhuizen dat toch? Of zijn bananen toch niet zo vers als ze in onze winkel liggen? Hoe dagelijkse goederen tot bij de klant komen, is veel meer dan de aankoop ervan. Deze workshop volgt de wonderlijke logistieke reis van o.a. "verse" bananen van leverancier tot klant."

Biomedische Laboratoriumtechnologie

Een kijkje in de biomedische wereld!

Tijdens deze sessie nemen we je mee naar onze biomedische laboratoria.  Je ziet waar toekomstige laboranten dagelijks bloedstalen onderzoeken, bacteriën kweken, farmaceutische producten bereiden, DNA isoleren, ... Misschien zet de docent jou ook wel aan het werk!

Bouw

Bachelor in de bouw in de praktijk

Je ontdekt de praktijkwereld van een werfleider. Je stelt de ideale betonsamenstelling samen, bouwt een correcte funderingsaanzet en ervaart de mogelijkheden van de nieuwste topografische toestellen.

Bouw

Houtskeletbouw in een CAD-CAM software

Je ontwerpt een houtskeletbouw in een 3D-model aan de hand van het Vertex CAD-CAM pakket en maakt kennis met de werkvoorbereiding van een duurzame woning.

Bouw

De architect in het bouwteam

Ontmoet de architect en bespreek samen welke bouwpartners betrokken zijn bij een bouwproject. Ben je een ontwerper, een technische uitvoerder of eerder een projectleider? Ontdek in deze workshop welke bouwjob bij je past.

Elektromechanica

Ontwerpen in 3D

3D design helpt je om inzichten te verwerven bij mechanische ontwerpen, maar kan ook zoveel meer. Tijdens deze introductiesessie ga je zelf aan de slag met het programma Inventor. Je geeft een elektromechanisch ontwerp duidelijk weer in 3D.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Hoe gaan hackers te werk - deel 1

Kruip in de huid van een computerhacker. Volg zijn manier van denken en maak daarbij gebruik van dezelfde software en technieken. Na de sessie bekijk je het internet en jouw computer op een andere manier en begrijp je waarom ICT-opleidingen en bedrijven zoveel tijd en geld spenderen aan security. Voorkennis is niet vereist, vlot kunnen werken met een computer is een must. Er wordt ook de nodige discipline gevraagd, we werken uiteindelijk met 'gevaarlijke software'.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Webdesign, een kwestie van smaak? - deel 1

Websites maken is een vak apart. Maak je alleen sites die jij zelf mooi vindt of moet je met meer rekening houden? Na een korte inleiding over goed webdesign, steek je zelf de handen uit de mouwen. Je maakt je eerste kleurenschema’s en protoypes in Photoshop. Daarna codeer je valide webpagina’s in notepad++. Voorkennis is absoluut niet nodig.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Kruip in het vel van Q - deel 1

Vandaag de dag wordt het buzzword Internet of Things regelmatig in de media gebruikt, maar wat is het ? Die vraag wordt aan de hand van praktische toepassingen in deze workshop toegelicht. Met behulp het platform Raspberry Pi wordt een initiatie gegeven, waarnaast ook enkele uitgewerkte toepassingen waaronder een nachtkijker worden geïllustreerd.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Je vingers laten jeuken met C# - deel 1

Als smaakmaker voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben, gaan we hier enkele kleine applicaties maken aan de hand van de populairste programmeertaal van Microsoft: C#. De workshop is geschikt voor studenten zonder enige voorkennis van programmeren/C#.

Energietechnologie

Elektrisch tekenen in TRIKKER - deel 1

Leerlingen leren elektrische schema’s tekenen in het programma TRIKKER en krijgen tips over hoe een goede installatie wordt ontworpen.

Ergotherapie

Hoeveel ergo zit er in mij?

Je ondekt wat het werk van de ergotherapeut inhoudt en gaat zelf de uitdaging aan om creatieve oplossingen te zoeken voor personen met een beperking.En wie weet ... misschien haal jij wel een rolstoelrijbewijs?

Informatiemanagement en Multimedia

(jouw) data is overal!

Netflix schotelt je de perfecte film voor. Trivago weet met 1 klik dat je snakt naar de zon. Dankzij het vermogen om uit digitale data kennis op te bouwen, kunnen grote bedrijven en innovatieve start-ups maatwerk aanbieden. Data is het nieuwe goud. Maar hoe moet je het ontginnen?

Leraar Kleuteronderwijs

Vertellen of voorlezen? Verrassen en verleiden!

Aan de slag met ... verhalen in de kleuterklas.

Leraar Lager Onderwijs

Wereldoriëntatie: Democratie in België

Maak kennis met Wereldoriëntatie in het lager onderwijs!

Leraar Secundair Onderwijs

Projectmatig werken in het onderwijs

Vanuit het onderwijsvak Project algemene vakken worden concrete voorbeelden behandeld over projectmatig werken in het onderwijs.

Logopedie en Audiologie

Als rekenen niet vanzelf gaat

Wil je wel eens weten hoe het met jouw rekenvaardigheden zit? In een zoektocht naar wat rekenen is bekijken we  wat voorbeelden van wat er fout kan gaan en hoe we als logopedist kinderen en jongeren kunnen ondersteunen.

Media en Entertainment Business

Innovatiemanagement

Leer innoveren door gebruik te maken van trendonderzoek. Tijdens deze workshop leer je hoe trends in kaart gebracht worden en hoe deze samenhangen. Je gaat aan de slag met de nieuwste trends en hoe je deze kan vertalen naar innovatie.

Office Management

Eventconcepting

Via een creatieve brainstorm proberen we tot een leuk en origineel idee voor een evenement te komen. Van daaruit maken jullie kennis met de (basis)knepen van eventmanagement.

Office Management

Vertaalworkshop

Als vertalen een simpel verhaal was waarin je één taal omzet in een andere taal, zou Google translate prachtige vertalingen kunnen afleveren. Zo is de realiteit uiteraard niet! Tijdens deze sessie laten we je proeven van de wondere wereld van talen en vertalen.

Ontwerp- en Productietechnologie

 'Van Idee tot Product'?! Design en realisatie van de Aero-bike...

We nemen je mee op weg: Hoe start je met een ontwerp? Hoe integreer je duurzaam ontwerpen? Welke tools en technieken kan je gebruiken om je design te analyseren en realiseren?

Orthopedie

Maak een spalk van je eigen pols

Aan de hand van IMF (immediate fitting) gaan we een orthopedische spalk maken van je eigen pols zoals dit ook in de orthopedische wereld wordt toegepast.

Sociaal Werk

Werken met je kwaliteiten

Verken jezelf als sociaal werker met het kwaliteitenspel.

Toegepaste Psychologie

Toegepaste Psychologie, dat klopt!

Wat betekent dat eigenlijk, psychologie toepassen? Klopt jouw beeld van de psychologie eigenlijk wel, en hoe kan jij te weten komen of toegepaste psychologie voor jou kan kloppen?

Toerisme en recreatiemanagement - International Tourism & Leisure

Intercultural communication for world travelers

"Ik ga op reis en neem mee..." Als je je koffers pakt, zegt men wel eens 'travel light'. Vaak vergeet men echter iets heel belangrijk dat niets weegt: een minimale kennis over de cultuur van het land dat men gaat ontdekken. Nieuwe culturen kunnen fascinerend zijn, maar wat ligt er achter deze verschillen? En vooral: waarmee hou je best rekening? Wat zijn do's en don'ts? Expect to find out more!

Verpleegkunde

EHBO in je vingers!

EHBO voor iedereen. Ga je op kamp, zit je in een sport- of jeugdbeweging? Een basiskennis EHBO is belangrijk. We tonen je de basisknepen voor veelvoorkomende aandoeningen en je kan zelf oefenen.

Verpleegkunde

Jouw handen kunnen levens redden - deel 1

CPR voor leken. De studenten krijgen een korte theoretische introductie gevolgd door een doorgedreven praktische inoefening van het herkennen en correct handelen bij een levensbedreigende situatie. We bespreken o.a.: hulpdiensten verwittigen, hartmassage en beademing, gebruik van een AED-toestel en het toepassen van het Heimlich-manoeuvre.

Vroedkunde

Bewust bevallen kan je leren

Samen met een vroedvrouw bekijken jongeren welke keuzes ze zelf hebben als het over bevallen gaat. Ze worden bewust gemaakt van hun eigen kracht en mogelijkheden als koppel. Topics als epidurale of niet, liggend of verticaal bevallen, thuis of in het ziekenhuis bevallen, borstvoeding of flesvoeding komen aan bod in deze interactieve workshop.
Van 14u45 tot 15u15 houden we een korte pauze. Dit geeft iedereen de kans om de benen te strekken en een frisse neus op te halen zodat je weer helemaal klaar bent om je richting het lokaal van de volgende sessie te begeven!

Agro- en Biotechnologie

Algen en insecten als grondstoffen van de toekomst!? - deel 2

Maak zelf algenparels en bestudeer de invloed van licht op de fotosynthese-efficiëntie van deze microalgen. Breng een bezoek aan de fotobioreactoren voor algenteelt en de insectenkweek van Thomas More.

Agro- en Biotechnologie

De ideale bodem zuurtegraad: een must voor een goede plantengroei!

Een goede bodemzuurtegraad is essentieel voor de groei van gewassen. Je maakt kennis met de verschillende grondsoorten en hun optimale zuurtegraad. In het labo ontdek je hoe we die precies bepalen. Wat gebeurt er bij een te lage of te hoge pH? En hoe kan je dit oplossen?

Bedrijfsmanagement

Ben ik het bazige type?

Wat maakt een bedrijfsmanager een goede leider? Weet een zelfstandige andere zaken dan een CEO? Wat is 'managen'?

Bedrijfsmanagement

De ideale match tussen Rode Duivels en Jupiler

De Rode Duivels en Jupiler, Wout Van Aert en Crelan ... elke sponsor is op zoek naar de ideale match in de sportwereld.

Bedrijfsmanagement

CEX sells

Customer Experience (CEX) is een hot topic binnen marketing. Hoe kan je als bedrijf een goede klantervaring ontwerpen? Hoe kan je je klanten je merk echt laten beleven? Aan de hand van inspirerende voorbeelden ontwerp je in deze workshop je eigen experience concept!

Bedrijfsmanagement

(R)-etailing, een vliegende start als coachende ondernemer met visie

Hoe word ik een super(people)manager in de wereld van de Torfsen, H&M's, Coolblues en Albert Heinen van morgen? Hoe kneed ik het geknipte huwelijk tussen e-commerce & retail? Ook zin in een carrière met een vliegende start? … beleef het 4àminute in deze boeiende (r)-etailworkshop!

Bouw

Bachelor in de bouw in de praktijk

Je ontdekt de praktijkwereld van een werfleider. Je stelt de ideale betonsamenstelling samen, bouwt een correcte funderingsaanzet en ervaart de mogelijkheden van de nieuwste topografische toestellen.

Bouw

Houtskeletbouw in een CAD-CAM software

Je ontwerpt een houtskeletbouw in een 3D-model aan de hand van het Vertex CAD-CAM pakket en maakt kennis met de werkvoorbereiding van een duurzame woning.

Bouw

De architect in het bouwteam

Ontmoet de architect en bespreek samen welke bouwpartners betrokken zijn bij een bouwproject. Ben je een ontwerper, een technische uitvoerder of eerder een projectleider? Ontdek in deze workshop welke bouwjob bij je past.

Elektromechanica

Rondgang in onze labo’s

We starten met een korte rondleiding doorheen onze campus en eindigen de rondgang met een ontdekkingsreis in onze labo’s, waar jij tijdens je studies Elektromechanica in Geel zélf aan de slag zal gaan.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Hoe gaan hackers te werk - deel 2

Kruip in de huid van een computerhacker. Volg zijn manier van denken en maak daarbij gebruik van dezelfde software en technieken. Na de sessie bekijk je het internet en jouw computer op een andere manier en begrijp je waarom ICT-opleidingen en bedrijven zoveel tijd en geld spenderen aan security. Voorkennis is niet vereist, vlot kunnen werken met een computer is een must. Er wordt ook de nodige discipline gevraagd, we werken uiteindelijk met 'gevaarlijke software'.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Webdesign, een kwestie van smaak? - deel 2

Websites maken is een vak apart. Maak je alleen sites die jij zelf mooi vindt of moet je met meer rekening houden? Na een korte inleiding over goed webdesign, steek je zelf de handen uit de mouwen. Je maakt je eerste kleurenschema’s en protoypes in Photoshop. Daarna codeer je valide webpagina’s in notepad++. Voorkennis is absoluut niet nodig.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Kruip in het vel van Q - deel 2

Vandaag de dag wordt het buzzword Internet of Things regelmatig in de media gebruikt, maar wat is het ? Die vraag wordt aan de hand van praktische toepassingen in deze workshop toegelicht. Met behulp het platform Raspberry Pi wordt een initiatie gegeven, waarnaast ook enkele uitgewerkte toepassingen waaronder een nachtkijker worden geïllustreerd.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Je vingers laten jeuken met C# - deel 2

Als smaakmaker voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben, gaan we hier enkele kleine applicaties maken aan de hand van de populairste programmeertaal van Microsoft: C#. De workshop is geschikt voor studenten zonder enige voorkennis van programmeren/C#.

Energietechnologie

Elektrisch tekenen in TRIKKER - deel 2

Leerlingen leren elektrische schema’s tekenen in het programma TRIKKER en krijgen tips over hoe een goede installatie wordt ontworpen.

Leraar Kleuteronderwijs

Vertellen of voorlezen? Verrassen en verleiden!

Aan de slag met ... verhalen in de kleuterklas.

Logopedie en Audiologie

Als rekenen niet vanzelf gaat

Wil je wel eens weten hoe het met jouw rekenvaardigheden zit? In een zoektocht naar wat rekenen is bekijken we  wat voorbeelden van wat er fout kan gaan en hoe we als logopedist kinderen en jongeren kunnen ondersteunen.

Office Management

Communicatieworkshop

Maak kennis met de wondere wereld van corporate communicatie. Tijdens deze workshop leren jullie om een communicatiecampagne op te stellen voor een fictief festival met behulp van de interactieve methodiek BeeCom.

Office Management

Patiëntenrechten

Waar heb je als patiënt recht op? Mag je medicatie weigeren? Mag je je arts zelf kiezen? Mag je zonder toestemming geopereerd worden? Dit en veel meer kom je te weten tijdens deze introles op patiëntenrechten.

Verpleegkunde

EHBO in je vingers!

EHBO voor iedereen. Ga je op kamp, zit je in een sport- of jeugdbeweging? Een basiskennis EHBO is belangrijk. We tonen je de basisknepen voor veelvoorkomende aandoeningen en je kan zelf oefenen.

Verpleegkunde

Jouw handen kunnen levens redden - deel 2

CPR voor leken. De studenten krijgen een korte theoretische introductie gevolgd door een doorgedreven praktische inoefening van het herkennen en correct handelen bij een levensbedreigende situatie. We bespreken o.a.: hulpdiensten verwittigen, hartmassage en beademing, gebruik van een AED-toestel en het toepassen van het Heimlich-manoeuvre.

Vroedkunde

Bewust bevallen kan je leren

Samen met een vroedvrouw bekijken jongeren welke keuzes ze zelf hebben als het over bevallen gaat. Ze worden bewust gemaakt van hun eigen kracht en mogelijkheden als koppel. Topics als epidurale of niet, liggend of verticaal bevallen, thuis of in het ziekenhuis bevallen, borstvoeding of flesvoeding komen aan bod in deze interactieve workshop.
We heten je van harte welkom op onze campus in Geel, Kleinhoefstraat 23 in Geel.