Belevingsdagen Thomas More

Ontdek de belevingsdag in Geel

dinsdag 30 januari

Tijdens de belevingsdag kom je met je klas een halve dag naar onze campus en volgen de leerlingen 2 lessen naar keuze. Op deze pagina vind je per tijdsblok de lessen die dan worden aangeboden. Tussen de twee lessen voorzien we een korte pauze. Starten of afsluiten doe je 's middags - geheel vrijblijvend - met verse frietjes. De mayonaise doen we er gratis bovenop, maar niet vergeten om ook hiervoor in te schrijven!

Opgelet! Een aantal lessen nemen een heel dagdeel in beslag. Deze zijn in het programma aangeduid met deel 1 en deel 2 in de titel. Als je deel 1 dus volgt, is het de bedoeling dat je ook deel 2 volgt. In het inschrijvingsformulier vind je deze lessen terug met als tijdsaanduiding de ganse voor- of namiddag.

Agro- en Biotechnologie

Algen en insecten als grondstoffen van de toekomst!? - deel 1

Maak zelf algenparels en bestudeer de invloed van licht op de fotosynthese-efficiëntie van deze microalgen. Breng een bezoek aan de fotobioreactoren voor algenteelt en de insectenkweek van Thomas More.

Bedrijfsmanagement

Accountancy & Fiscaliteit | Personenbelasting

Voor een alleenstaande zonder kinderen met een gemiddeld inkomen blijft België koploper met de hoogste belastingdruk: 55% van het loon gaat naar de staat. Het gemiddelde van alle OESO-landen is 35,9%. Aan welke belastingen mag je je in België verwachten?

Bedrijfsmanagement

Logistiek Management | Verse bananen in de winkel?

'Verser dan vers', hoe doen warenhuizen dat toch? Of zijn bananen toch niet zo vers als ze in onze winkel liggen? Hoe dagelijkse goederen tot bij de klant komen, is veel meer dan de aankoop ervan. Deze workshop volgt de wonderlijke logistieke reis van o.a. 'verse' bananen van leverancier tot klant.

Bedrijfsmanagement

Winkel- en Retailmanagement | (R-)etailing, een vliegende start als coachende ondernemer met visie

Hoe word ik een super(people) manager in de wereld van de Torfsen, H&M's, Coolblues en Albert Heinen van morgen? Hoe kneed ik het geknipte huwelijk tussen e-commerce & retail? Ook zin in een carrière met een vliegende start? Beleef het for a minute in deze boeiende (r-)etailworkshop!

Biomedische Laboratoriumtechnologie

Een kijkje in de biomedische wereld!

Tijdens deze sessie nemen we je mee naar onze biomedische laboratoria. Je ziet waar toekomstige laboranten dagelijks bloedstalen onderzoeken, bacteriën kweken, farmaceutische producten bereiden, DNA isoleren, ... Misschien zet de docent jou ook wel aan het werk!

Bouw

Bachelor in de bouw in de praktijk

Je ontdekt de praktijkwereld van een werfleider. Je stelt de ideale betonsamenstelling samen, bouwt een correcte funderingsaanzet en ervaart de mogelijkheden van de nieuwste topografische toestellen.

Bouw

Houtskeletbouw in een CAD-CAM software

Je ontwerpt een houtskeletbouw in een 3D-model aan de hand van het Vertex CAD-CAM pakket en maakt kennis met de werkvoorbereiding van een duurzame woning.

Chemie

Analyse van dranken - deel 1

Altijd al willen weten of je beter wakker blijft van een Red Bull dan van een Starbucks espresso? Waarom je tonic licht geeft in een discotheek? Of je calciumgehalte toeneemt door het drinken van water? Ga zelf in het labo aan de slag met kolfjes, pipetten en meettoestellen en ontdek het antwoord op deze vraag. Een halve dag als echte onderzoeker/analist… PS: al aanwezig op RTC-Antwerpen project 'instrumentele analyse'? Daar bieden we deze workshop ook aan.

Elektromechanica

Labo materiaalbeproeving - deel 1

Tijdens deze labozitting testen leerlingen verschillende materialen via mechanische proeven. De leerling maakt hierbij gebruik van o.a. de trekproef, kerfslagproef, hardheidsmetingen en/of de buigproef. Ook kunststoffen komen eventueel aan bod.

Elektromechanica

Procesautomatisering: handig en visueel met LabVIEW - deel 1

Je maakt kennis met enkele basismogelijkheden van LabVIEW: bijzonder gebruiksvriendelijk om procesmetingen (bv. druk, temperatuur) te visualiseren, te verwerken en om sturingen en regelingen mee te configureren.

Elektromechanica

Rondgang labo's Elektromechanica

We starten met onze korte rondleiding doorheen onze campus en eindigen de rondgang met een ontdekkingsreis in onze labo's waar jij tijdens je studies Elektromechanica in Geel zélf aan de slag zal gaan.

Elektromechanica

Workshop 3D-design

3D-design helpt je om inzichten te verwerven bij mechanische ontwerpen, maar kan ook zoveel meer. Afhankelijk van de kennis van de leerlingen krijgen de leerlingen een introductie tot Inventor en/of uitleg over parameters en iLogic in Inventor. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met Inventor om een mechanisch ontwerp duidelijk weer te geven in 3D.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Dig into the network - deel 1

In deze sessie bekijken we wat de functie is van de router die bij je thuis staat. We configureren hem zodat we kunnen gamen in een netwerk. Op het einde van de sessie krijg je volop de kans dit uit te testen.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Hoe gaan computerhackers te werk? - deel 1

Je kruipt voor één keer in de huid van een computerhacker. Je volgt zijn manier van denken en maakt daarbij gebruik van dezelfde software en technieken. Er wordt wel de nodige discipline gevraagd, we werken uiteindelijk met 'gevaarlijke software'.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Kruip in het vel van Q - deel 1

Iedereen heeft wel eens een film van James Bond gezien waarin 007 altijd hulp krijgt van superhandige gadgets. Je gaat aan de slag met een Raspberry PI, waarmee je zelf enkele coole technische snufjes uitwerkt.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Je vingers laten jeuken met C# - deel 1

Als je nog nooit geprogrammeerd hebt, kan je kennismaken met de populairste programmeertaal van Microsoft: C#. Tijdens deze sessie realiseer je al enkele kleine, leuke applicaties.

Energietechnologie

Up-to-date energievoorzieningen (RTC) - deel 1

Je maakt kennis met hernieuwbare energietechnieken: zonne-energie, windenergie, brandstofcellen (waterstof), warmtepompen, zonneboilers, verlichting, energieopslag. Overtuig je klas en leerkracht om de lessen te verplaatsen naar onze campus in Geel en word energietechnoloog voor één dag.

Energietechnologie

Elektrisch tekenen in TRIKKER - deel 1

In deze workshop leren leerlingen elektrische schema's (eendraadschema's en situatieschema's) tekenen in het programma TRIKKER. Studenten krijgen eerst uitleg over hoe een goed elektrisch ontwerp wordt uitgevoerd en krijgen tips voor een goed keuringsdossier. Nadien gaan ze zelf aan de slag en ontwerpen ze hun eigen elektrische installatie.

Leraar Kleuteronderwijs

Daar zit muziek in ... aan de slag met muziek in de kleuterklas

Kleuters houden van muziek! En dus ga je als
kleuterleraar vaak liedjes gebruiken, bv. om te
leren over de kleuren, het weer, om een verhaaltje
in te leiden ... Kom de vele mogelijkheden
ontdekken en krijg enkele leuke ideeën om met
muziek aan de slag te gaan.

Leraar Lager Onderwijs

Wereldoriëntatie in de lagere school: een open blik op de wereld!

Tijdens dit actief atelier krijg je een inleiding op het vak Wereldoriëntatie in de basisschool. De focus ligt op mens, maatschappij, actualiteit en democratie. Over kiezen, verkiezen en het belang van jouw blik op de wereld.

Leraar Lager Onderwijs

Muzisch Frans

Si tu aimes le soleil, frappe les mains ... Gebarenliedjes en aftelrijmpjes in plaats van woordenlijstjes of grammatica. Samen zingen, uitbeelden en plezier beleven aan de nieuwe klanken en woorden: dat is één van de doelen van taalinitiatie Frans.

Leraar Secundair Onderwijs

Bewust van mijn talenten en kwaliteiten

Leerlingen krijgen inzicht op hun eigen talenten en kwaliteiten en het belang daarvan met het oog op hun studie- en beroepskeuze.

Logopedie en Audiologie

Genieten van dB's

Door concrete geluidservaringen en -opdrachten
worden de leerlingen zich bewust van de voor-
en nadelen van geluiden in de omgeving en
de impact ervan. Veilig en voluit genieten staat
centraal.

Logopedie en Audiologie

Stempreventie: jouw stem, onze zorg

Iedereen is al eens hees, maar wist je dat 6 tot
9 % van de jongeren altijd hees is en dat dit aantal
alsmaar blijft stijgen? Dat komt omdat ze hun
stem verkeerd gebruiken of omdat ze de regeltjes
van stemhygiëne niet kennen. In deze workshop
leren we wat stemhygiëne is en hoe we onze stem
goed kunnen gebruiken. Op die manier kunnen
we stemproblemen voorkomen ... en dat is nu
eenmaal beter dan genezen

Office Management

Eventconcepting

Via een creatieve brainstorm komen we tot een leuk en origineel idee voor een evenement. Van daaruit maken jullie kennis met de (basis)knepen van eventmanagement.

Office Management

Translation? Recipe for success!

Als vertalen een simpel verhaal was waarin je één taal omzet in een andere taal, zou Google Translate prachtige vertalingen kunnen afleveren. Zo is de realiteit uiteraard niet! Tijdens deze sessie laten we je proeven van de wondere wereld van talen en vertalen.

Orthopedie

Analyse van voeten en wandelen

Je analyseert hoe iemand wandelt, zowel op basis van standaardmethoden als met de nieuwste technologieën. Je kijkt ook hoe een orthese het wandelen beïnvloedt.

Toegepaste Psychologie

Gereedschapskist van de psychodiagnosticus

Leerlingen laten kennismaken met psychodiagnostische instrumenten en leerlingen laten ervaren hoe
een psychologisch consulent psychodiagnostische
instrumenten inzet bij hulpvragen van een cliënt.

Voedings- en Dieetkunde

Ben jij klaar voor insecten op je bord? - deel 1

Heb je al gehoord van 'entomofagie', of de humane consumptie van insecten? Tijdens deze workshop zoek je uit wat hun voedingswaarde is en beoordeel je of insecten een volwaardig alternatief kunnen vormen voor de vleesconsumptie. Je zal werken rond aspecten zoals duurzaamheid, voedingswaarde van insecten en de 'beuh-factor' van insecten. Je ontdekt de motieven om ook insecten op jouw menu te zetten! Ten slotte maak je zelf lekkere insectengerechtjes. Smakelijk!
Van 10u15 tot 10u45 houden we een korte pauze. Dit geeft iedereen de kans om de benen te strekken en een frisse neus op te halen zodat je weer helemaal klaar bent om je richting het lokaal van de volgende sessie te begeven!

Agro- en Biotechnologie

Algen en insecten als grondstoffen van de toekomst!? - deel 2

Maak zelf algenparels en bestudeer de invloed van licht op de fotosynthese-efficiëntie van deze microalgen. Breng een bezoek aan de fotobioreactoren voor algenteelt en de insectenkweek van Thomas More.

Bedrijfsmanagement

Business & Ondernemen | Wat maakt een bedrijfsmanager een goede leider?

Wat maakt een bedrijfsmanager een goede leider? Weet een zelfstandige andere zaken dan een CEO? Wat is 'managen'?

Bedrijfsmanagement

Financiën & Verzekeringen | Beleggen voor dummies?

Beleggen is spannend en winstgevend, zeker wanneer je gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden die er bestaan. Een eerste intro ... zo verdiend!

Bedrijfsmanagement

Marketing | Cex sells

Customer Experience (CEX) is een hot topic binnen marketing. Hoe kan je als bedrijf een goede klantervaring ontwerpen? Hoe kan je je klanten je merk echt laten beleven? Aan de hand van inspirerende voorbeelden ontwerp je in deze workshop je eigen experience concept!

Bedrijfsmanagement

Winkel- en Retailmanagement | (R-)etailing, een vliegende start als coachende ondernemer met visie

Hoe word ik een super(people) manager in de wereld van de Torfsen, H&M's, Coolblues en Albert Heinen van morgen? Hoe kneed ik het geknipte huwelijk tussen e-commerce & retail? Ook zin in een carrière met een vliegende start? Beleef het for a minute in deze boeiende (r-)etailworkshop!

Biomedische Laboratoriumtechnologie

Een kijkje in de biomedische wereld!

Tijdens deze sessie nemen we je mee naar onze biomedische laboratoria. Je ziet waar toekomstige laboranten dagelijks bloedstalen onderzoeken, bacteriën kweken, farmaceutische producten bereiden, DNA isoleren, ... Misschien zet de docent jou ook wel aan het werk!

Bouw

Bachelor in de bouw in de praktijk

Je ontdekt de praktijkwereld van een werfleider. Je stelt de ideale betonsamenstelling samen, bouwt een correcte funderingsaanzet en ervaart de mogelijkheden van de nieuwste topografische toestellen.

Bouw

Ik, bouwteam, bouwwereld

Ontmoet de architect en bespreek samen welke bouwpartners betrokken zijn bij een bouwproject. Ben je een ontwerper, een technische uitvoerder of eerder een projectleider? Ontdek in deze workshop welke bouwjob bij je past.

Chemie

Analyse van dranken - deel 2

Altijd al willen weten of je beter wakker blijft van een Red Bull dan van een Starbucks espresso? Waarom je tonic licht geeft in een discotheek? Of je calciumgehalte toeneemt door het drinken van water? Ga zelf in het labo aan de slag met kolfjes, pipetten en meettoestellen en ontdek het antwoord op deze vraag. Een halve dag als echte onderzoeker/analist… PS: al aanwezig op RTC-Antwerpen project 'instrumentele analyse'? Daar bieden we deze workshop ook aan.

Elektromechanica

Labo materiaalbeproeving - deel 2

Tijdens deze labozitting testen leerlingen verschillende materialen via mechanische proeven. De leerling maakt hierbij gebruik van o.a. de trekproef, kerfslagproef, hardheidsmetingen en/of de buigproef. Ook kunststoffen komen eventueel aan bod.

Elektromechanica

Procesautomatisering: handig en visueel met LabVIEW - deel 2

Je maakt kennis met enkele basismogelijkheden van LabVIEW: bijzonder gebruiksvriendelijk om procesmetingen (bv. druk, temperatuur) te visualiseren, te verwerken en om sturingen en regelingen mee te configureren.

Elektromechanica

Rondgang labo's Elektromechanica

We starten met onze korte rondleiding doorheen onze campus en eindigen de rondgang met een ontdekkingsreis in onze labo's waar jij tijdens je studies Elektromechanica in Geel zélf aan de slag zal gaan.

Elektromechanica

Workshop 3D-design

3D-design helpt je om inzichten te verwerven bij mechanische ontwerpen, maar kan ook zoveel meer. Afhankelijk van de kennis van de leerlingen krijgen de leerlingen een introductie tot Inventor en/of uitleg over parameters en iLogic in Inventor. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met Inventor om een mechanisch ontwerp duidelijk weer te geven in 3D.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Dig into the network - deel 2

In deze sessie bekijken we wat de functie is van de router die bij je thuis staat. We configureren hem zodat we kunnen gamen in een netwerk. Op het einde van de sessie krijg je volop de kans dit uit te testen.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Hoe gaan computerhackers te werk? - deel 2

Je kruipt voor één keer in de huid van een computerhacker. Je volgt zijn manier van denken en maakt daarbij gebruik van dezelfde software en technieken. Er wordt wel de nodige discipline gevraagd, we werken uiteindelijk met 'gevaarlijke software'.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Kruip in het vel van Q - deel 2

Iedereen heeft wel eens een film van James Bond gezien waarin 007 altijd hulp krijgt van superhandige gadgets. Je gaat aan de slag met een Raspberry PI, waarmee je zelf enkele coole technische snufjes uitwerkt.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Je vingers laten jeuken met C# - deel 2

Als je nog nooit geprogrammeerd hebt, kan je kennismaken met de populairste programmeertaal van Microsoft: C#. Tijdens deze sessie realiseer je al enkele kleine, leuke applicaties.

Energietechnologie

Up-to-date energievoorzieningen (RTC) - deel 2

Je maakt kennis met hernieuwbare energietechnieken: zonne-energie, windenergie, brandstofcellen (waterstof), warmtepompen, zonneboilers, verlichting, energieopslag. Overtuig je klas en leerkracht om de lessen te verplaatsen naar onze campus in Geel en word energietechnoloog voor één dag.

Energietechnologie

Elektrisch tekenen in TRIKKER - deel 2

In deze workshop leren leerlingen elektrische schema's (eendraadschema's en situatieschema's) tekenen in het programma TRIKKER. Studenten krijgen eerst uitleg over hoe een goed elektrisch ontwerp wordt uitgevoerd en krijgen tips voor een goed keuringsdossier. Nadien gaan ze zelf aan de slag en ontwerpen ze hun eigen elektrische installatie.

Ergotherapie

Hoeveel ergo zit er in mij?

Praktische workshop waar leerlingen zelf creatieve oplossingen zoeken voor personen met een beperking en zo kennismaken met de uitdagingen van de ergotherapeut. Je ontdek er ook wat het effect van een beperking op je eigen leven inhoudt, hoe moeilijk bepaalde dagelijkse activiteiten worden en wat een ergotherapeut voor jou kan betekenen.

Interieurvormgeving

BELEEF Interieurvormgeving!

Een beeldend verhaal over de opleiding Interieurvormgeving bij Thomas More.

Leraar Kleuteronderwijs

Daar zit muziek in ... aan de slag met muziek in de kleuterklas

Kleuters houden van muziek! En dus ga je als
kleuterleraar vaak liedjes gebruiken, bv. om te
leren over de kleuren, het weer, om een verhaaltje
in te leiden ... Kom de vele mogelijkheden
ontdekken en krijg enkele leuke ideeën om met
muziek aan de slag te gaan.

Leraar Lager Onderwijs

Muzisch Frans

Si tu aimes le soleil, frappe les mains ... Gebarenliedjes en aftelrijmpjes in plaats van woordenlijstjes of grammatica. Samen zingen, uitbeelden en plezier beleven aan de nieuwe klanken en woorden: dat is één van de doelen van taalinitiatie Frans.

Leraar Lager Onderwijs

Wereldoriëntatie in de lagere school: een open blik op de wereld!

Tijdens dit actief atelier krijg je een inleiding op het vak Wereldoriëntatie in de basisschool. De focus ligt op mens, maatschappij, actualiteit en democratie. Over kiezen, verkiezen en het belang van jouw blik op de wereld.

Office Management

Communicatieworkshop | Conversation management

Het digitale tijdperk opent de weg voor heel wat bedrijven. Via social-media-kanalen zoals Facebook, Twitter en Instagram gaan ze rechtstreeks dialoog aan met de consument. Hoe bouw en beheer je een community op deze online platformen? Hoe gaan bedrijven best om met klachten, nu de consument steeds mondiger wordt? Hier zetten we de eerste stap om een echte 'conversation manager' te worden.

Office Management

Patiëntenrechten

Waar heb je als patiënt recht op? Mag je medicatie weigeren? Mag je je arts zelf kiezen? Mag je zonder toestemming geopereerd worden? Dit en veel meer kom je te weten tijdens deze introsessie op patiëntenrechten.

Orthopedie

Immediate fitting (IMF)

De leerlingen maken een brace van hun eigen pols rechtstreeks op de huid met de IMDF-methode. Deze methode wordt in de orthopedische wereld ook vaak gebruikt om gepersonaliseerde braces te maken.

Sociaal Werk

Werken met je kwaliteiten

Verken jezelf als sociaal werker met het kwaliteitenspel.

Toerisme & recreatiemanagement - Int. Tourism & Leisure

Intercultural communication (in het Engels)

Is reizen je ding? Neem niet alleen je rugzak mee, maar ook een minimum aan kennis over de culturen van de landen die je wil ontdekken. Waar hou je best rekening mee als bezoeker? Wil je niemand schofferen in het gastland? Ontdek bij ons de belangrijkste do’s en don’ts in verband met interculturele communicatie.

Verpleegkunde

EHBO in je vingers!

EHBO voor iedereen. Ga je op kamp, zit je in een sport- of jeugdbeweging? Een basiskennis EHBO is belangrijk. We tonen je de basisknepen voor veelvoorkomende aandoeningen en je kan zelf oefenen.

Verpleegkunde

EHBO

Bij deze sessie zullen verschillende zaken i.v.m. EHBO besproken en geoefend worden. Leerlingen zullen de kans krijgen om praktische en eenvoudige technieken te gebruiken in probleemsituaties (bloedneus, schaafwonde bloedingen etc).

Voedings- en Dieetkunde

Ben jij klaar voor insecten op je bord? - deel 2

Heb je al gehoord van 'entomofagie', of de humane consumptie van insecten? Tijdens deze workshop zoek je uit wat hun voedingswaarde is en beoordeel je of insecten een volwaardig alternatief kunnen vormen voor de vleesconsumptie. Je zal werken rond aspecten zoals duurzaamheid, voedingswaarde van insecten en de 'beuh-factor' van insecten. Je ontdekt de motieven om ook insecten op jouw menu te zetten! Ten slotte maak je zelf lekkere insectengerechtjes. Smakelijk!

Vroedkunde

Bewust bevallen kan je leren

Samen met een vroedvrouw bekijken jongeren
welke keuzes ze zelf hebben als het over bevallen
gaat. Ze worden bewust gemaakt van hun eigen
kracht en mogelijkheden als koppel. Topics als
epidurale of niet, liggend of verticaal bevallen,
thuis of in het ziekenhuis bevallen, borstvoeding
of flesvoeding komen aan bod in deze interactieve
workshop.
Afsluiten of starten doe je op een belevingsdag - geheel vrijblijvend - met verse frietjes. Geef in het inschrijvingsformulier dus zeker ook aan met hoeveel personen jullie frietjes mee eten en dan zorgen wij ervoor dat er voor iedereen voldoende is om met een goedgevulde maag terug naar school te keren of om te starten aan de belevingsdag!

Agro- en Biotechnologie

Algen en insecten als grondstoffen van de toekomst!? - deel 1

Maak zelf algenparels en bestudeer de invloed van licht op de fotosynthese-efficiëntie van deze microalgen. Breng een bezoek aan de fotobioreactoren voor algenteelt en de insectenkweek van Thomas More.

Bedrijfsmanagement

Financiën & Verzekeringen | Beleggen voor dummies

Beleggen is spannen en winstgevend, zeker wanneer je gebruikmaakt van de nieuwe mogelijkheden die er bestaan. Een eerst intro ... zo verdiend!

Bedrijfsmanagement

Rechtspraktijk | Ben ik in mijn recht? Wat als ...

Wat als ... een onoplettende Pokémon-jager een ongeval veroorzaakt? ... mijn nieuwe GSM na 2 maanden ineens kapot is? ... mijn jas op een fuif verdwenen is uit de vestiaire? ... ik ziek word na het eten van een broodje kebab? ... een student betrapt wordt op spieken?

Bedrijfsmanagement

Accountancy & Fiscaliteit | Personenbelasting

Voor een alleenstaande zonder kinderen met een gemiddeld inkomen blijft België koploper met de hoogste belastingdruk: 55% van het loon gaat naar de staat. Het gemiddelde van alle OESO-landen is 35,9%. Aan welke belastingen mag je je in België verwachten?

Bouw

Ik, bouwteam, bouwwereld

Ontmoet de architect en bespreek samen welke bouwpartners betrokken zijn bij een bouwproject. Ben je een ontwerper, een technische uitvoerder of eerder een projectleider? Ontdek in deze workshop welke bouwjob bij je past.

Chemie

Analyse van dranken - deel 1

Altijd al willen weten of je beter wakker blijft van een Red Bull dan van een Starbucks espresso? Waarom je tonic licht geeft in een discotheek? Of je calciumgehalte toeneemt door het drinken van water? Ga zelf in het labo aan de slag met kolfjes, pipetten en meettoestellen en ontdek het antwoord op deze vraag. Een halve dag als echte onderzoeker/analist… PS: al aanwezig op RTC-Antwerpen project 'instrumentele analyse'? Daar bieden we deze workshop ook aan.

Elektromechanica

Labo materiaalbeproeving - deel 1

Tijdens deze labozitting testen leerlingen verschillende materialen via mechanische proeven. De leerling maakt hierbij gebruik van o.a. de trekproef, kerfslagproef, hardheidsmetingen en/of de buigproef. Ook kunststoffen komen eventueel aan bod.

Elektromechanica

Procesautomatisering: handig en visueel met LabVIEW - deel 1

Je maakt kennis met enkele basismogelijkheden van LabVIEW: bijzonder gebruiksvriendelijk om procesmetingen (bv. druk, temperatuur) te visualiseren, te verwerken en om sturingen en regelingen mee te configureren.

Elektromechanica

Parametrisch 3D-design - deel 1

3D-design helpt je om inzichten te verwerven bij mechanische ontwerpen, maar kan ook zoveel meer. De leerlingen krijgen een introductie tot 3D-ontwerp in Inventor. Ze gaan de zelf aan de slag met Inventor om een mechanisch ontwerp te maken.
Daarna leren de leerlingen user parameters gebruiken waarbij via iLogic logica wordt toegevoegd aan hun ontwerp.

Elektromechanica

Rondgang labo's Elektromechanica

We starten met een korte rondleiding doorheen onze campus en eindigen de rondgang met een ontdekkingsreis in onze labo's waar jij tijdens je studies Elektromechanica in Geel zélf aan de slag zal gaan.

Elektromechanica

Workshop 3D-design

3D-design helpt je om inzichten te verwerven bij mechanische ontwerpen, maar kan ook zoveel meer. Afhankelijk van de kennis van de leerlingen krijgen de leerlingen een introductie tot Inventor en/of uitleg over parameters en iLogic in Inventor. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met Inventor om een mechanisch ontwerp duidelijk weer te geven in 3D.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Grafisch programmeren in Java - deel 1

We gaan aan de slag met de grafische mogelijkheden van Java. Je bouwt tekeningen op met verschillende vormen, je voegt teksten toe en je gebruikt verschillende kleuren. Vervolgens brengen we dynamiek in je tekening door muisevents en timers te coderen.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Hoe gaan computerhackers te werk? - deel 1

Je kruipt voor één keer in de huid van een computerhacker. Je volgt zijn manier van denken en maakt daarbij gebruik van dezelfde software en technieken. Er wordt wel de nodige discipline gevraagd, we werken uiteindelijk met 'gevaarlijke software'.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Kruip in het vel van Q - deel 1

Iedereen heeft wel eens een film van James Bond gezien waarin 007 altijd hulp krijgt van superhandige gadgets. Je gaat aan de slag met een Raspberry PI, waarmee je zelf enkele coole technische snufjes uitwerkt.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Je vingers laten jeuken met C# - deel 1

Als je nog nooit geprogrammeerd hebt, kan je kennismaken met de populairste programmeertaal van Microsoft: C#. Tijdens deze sessie realiseer je al enkele kleine, leuke applicaties.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Webdesign, een kwestie van smaak - deel 1

Websites maken is een vak apart. Na een korte inleiding over goed webdesign, steek je zelf de handen uit de mouwen. Je maakt je eerste kleurenschema's en prototypes in Photoshop en codeert valide webpagina's in Notepad++.

Energietechnologie

Up-to-date energievoorzieningen (RTC) - deel 1

Je maakt kennis met hernieuwbare energietechnieken: zonne-energie, windenergie, brandstofcellen (waterstof), warmtepompen, zonneboilers, verlichting, energieopslag. Overtuig je klas en leerkracht om de lessen te verplaatsen naar onze campus in Geel en word energietechnoloog voor één dag.

Energietechnologie

Elektrisch tekenen in TRIKKER - deel 1

In deze workshop leren leerlingen elektrische schema's (eendraadschema's en situatieschema's) tekenen in het programma TRIKKER. Studenten krijgen eerst uitleg over hoe een goed elektrisch ontwerp wordt uitgevoerd en krijgen tips voor een goed keuringsdossier. Nadien gaan ze zelf aan de slag en ontwerpen ze hun eigen elektrische installatie.

Ergotherapie

Hoeveel ergo zit er in mij?

Praktische workshop waar leerlingen zelf creatieve oplossingen zoeken voor personen met een beperking en zo kennismaken met de uitdagingen van de ergotherapeut. Je ontdek er ook wat het effect van een beperking op je eigen leven inhoudt, hoe moeilijk bepaalde dagelijkse activiteiten worden en wat een ergotherapeut voor jou kan betekenen.

Leraar Kleuteronderwijs

Kleine onderzoekers ... aan de slag met techniek in de kleuterklas

Kleuters kunnen zich naar hartenlust uitleven met
experimenteren, bouwen, droomdingen uitvinden
en maken, koken en proeven ... Kom kennismaken
met de werking van een kleuterklas en ervaar
hoe prettig wetenschap en techniek voor kleuters
kunnen zijn!

Leraar Lager Onderwijs

De leraar als regisseur

Gewapend met een iPad kan een leraar zelf gemakkelijk aantrekkelijke lesinhouden maken. Word cameraman, scenarist, regisseur en monteur van je eigen filmpje waarmee je zeker heel wat leerlingen kan boeien!

Leraar Lager Onderwijs

Prentenboeken in alle hoeken

Ontdek hoe je aan de hand van prentenboeken met kinderen kan communiceren, musiceren, filosoferen ... Hoe verrijken prentenboeken de wereld van kinderen en volwassenen? Je krijgt voorleestips en gaat op zoek naar creatieve activiteiten bij inspirerende jeugdliteratuur.

Logopedie en Audiologie

Genieten van dB's

Door concrete geluidservaringen en -opdrachten
worden de leerlingen zich bewust van de voor-
en nadelen van geluiden in de omgeving en
de impact ervan. Veilig en voluit genieten staat
centraal.

Logopedie en Audiologie

Stempreventie: jouw stem, onze zorg

Iedereen is al eens hees, maar wist je dat 6 tot
9 % van de jongeren altijd hees is en dat dit aantal
alsmaar blijft stijgen? Dat komt omdat ze hun
stem verkeerd gebruiken of omdat ze de regeltjes
van stemhygiëne niet kennen. In deze workshop
leren we wat stemhygiëne is en hoe we onze stem
goed kunnen gebruiken. Op die manier kunnen
we stemproblemen voorkomen ... en dat is nu
eenmaal beter dan genezen

Media en Entertainment Business

Innovatiemanagement

Leer innoveren door gebruik te maken van trendonderzoek. Tijdens deze workshop leer je hoe trends in kaart gebracht worden en hoe deze samenhangen. Je gaat aan de slag met de nieuwste trends en hoe je deze kan vertalen naar innovatie.

Office Management

Communicatieworkshop | Conversation management

Het digitale tijdperk opent de weg voor heel wat bedrijven. Via social-media-kanalen zoals Facebook, Twitter en Instagram gaan ze rechtstreeks dialoog aan met de consument. Hoe bouw en beheer je een community op deze online platformen? Hoe gaan bedrijven best om met klachten, nu de consument steeds mondiger wordt? Hier zetten we de eerste stap om een echte 'conversation manager' te worden.

Office Management

Patiëntenrechten

Waar heb je als patiënt recht op? Mag je medicatie weigeren? Mag je je arts zelf kiezen? Mag je zonder toestemming geopereerd worden? Dit en veel meer kom je te weten tijdens deze introsessie op patiëntenrechten.

Orthopedie

Analyse van voeten en wandelen

Je analyseert hoe iemand wandelt, zowel op basis van standaardmethoden als met de nieuwste technologieën. Je kijkt ook hoe een orthese het wandelen beïnvloedt.

Sociaal Werk

Werken met je kwaliteiten

Verken jezelf als sociaal werker met het kwaliteitenspel.

Toegepaste Psychologie

Toegepaste Psychologie, dat klopt!

Wat betekent dat eigenlijk, psychologie toepassen? Klopt jouw beeld van de psychologie eigenlijk wel, en hoe kan jij te weten komen of toegepaste psychologie voor jou kan kloppen?

Toerisme & recreatiemanagement - Int. Tourism & Leisure

Intercultural communication (in het Engels)

"Is reizen je ding? Neem niet alleen je rugzak mee, maar ook een minimum aan kennis over de culturen van de landen die je wil ontdekken. Waar hou je best rekening mee als bezoeker? Wil je niemand schofferen in het gastland? Ontdek bij ons de belangrijkste do’s en don’ts in verband met interculturele communicatie.

Vroedkunde

What the s*x?!

Een informatief en interactief lesmoment door een docent Vroedkunde over gezondheid en de invloed hiervan op je vruchtbaarheid. We werken met iPads en een online vragenlijst, net zoals in de lessen Vroedkunde. Daarna bekijken we het 'Expect more baby's-spel', een bordspel ontwikkeld door de opleiding en gericht op de derde graad van het secundair onderwijs. Dit educatieve bordspel helpt om de gekregen info te verwerken.
Van 14u45 tot 15u15 houden we een korte pauze. Dit geeft iedereen de kans om de benen te strekken en een frisse neus op te halen zodat je weer helemaal klaar bent om je richting het lokaal van de volgende sessie te begeven!

Agro- en Biotechnologie

Algen en insecten als grondstoffen van de toekomst!? - deel 2

Maak zelf algenparels en bestudeer de invloed van licht op de fotosynthese-efficiëntie van deze microalgen. Breng een bezoek aan de fotobioreactoren voor algenteelt en de insectenkweek van Thomas More.

Bedrijfsmanagement

Business & Ondernemen | Wat maakt een bedrijfsmanager een goede leider?

Wat maakt een bedrijfsmanager een goede leider? Weet een zelfstandige andere zaken dan een CEO? Wat is 'managen'?

Bouw

Houtskeletbouw in een CAD-CAM software

Je ontwerpt een houtskeletbouw in een 3D-model aan de hand van het Vertex CAD-CAM pakket en maakt kennis met de werkvoorbereiding van een duurzame woning.

Chemie

Analyse van dranken - deel 2

Altijd al willen weten of je beter wakker blijft van een Red Bull dan van een Starbucks espresso? Waarom je tonic licht geeft in een discotheek? Of je calciumgehalte toeneemt door het drinken van water? Ga zelf in het labo aan de slag met kolfjes, pipetten en meettoestellen en ontdek het antwoord op deze vraag. Een halve dag als echte onderzoeker/analist… PS: al aanwezig op RTC-Antwerpen project 'instrumentele analyse'? Daar bieden we deze workshop ook aan.

Elektromechanica

Labo materiaalbeproeving - deel 2

Tijdens deze labozitting testen leerlingen verschillende materialen via mechanische proeven. De leerling maakt hierbij gebruik van o.a. de trekproef, kerfslagproef, hardheidsmetingen en/of de buigproef. Ook kunststoffen komen eventueel aan bod.

Elektromechanica

Procesautomatisering: handig en visueel met LabVIEW - deel 2

Je maakt kennis met enkele basismogelijkheden van LabVIEW: bijzonder gebruiksvriendelijk om procesmetingen (bv. druk, temperatuur) te visualiseren, te verwerken en om sturingen en regelingen mee te configureren.

Elektromechanica

Parametrisch 3D-design - deel 2

3D-design helpt je om inzichten te verwerven bij mechanische ontwerpen, maar kan ook zoveel meer. De leerlingen krijgen een introductie tot 3D-ontwerp in Inventor. Ze gaan de zelf aan de slag met Inventor om een mechanisch ontwerp te maken.
Daarna leren de leerlingen user parameters gebruiken waarbij via iLogic logica wordt toegevoegd aan hun ontwerp.

Elektromechanica

Rondgang labo's Elektromechanica

We starten met een korte rondleiding doorheen onze campus en eindigen de rondgang met een ontdekkingsreis in onze labo's waar jij tijdens je studies Elektromechanica in Geel zélf aan de slag zal gaan.

Elektromechanica

Workshop 3D-design

3D-design helpt je om inzichten te verwerven bij mechanische ontwerpen, maar kan ook zoveel meer. Afhankelijk van de kennis van de leerlingen krijgen de leerlingen een introductie tot Inventor en/of uitleg over parameters en iLogic in Inventor. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met Inventor om een mechanisch ontwerp duidelijk weer te geven in 3D.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Grafisch programmeren in Java - deel 2

e gaan aan de slag met de grafische mogelijkheden van Java. Je bouwt tekeningen op met verschillende vormen, je voegt teksten toe en je gebruikt verschillende kleuren. Vervolgens brengen we dynamiek in je tekening door muisevents en timers te coderen.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Hoe gaan computerhackers te werk? - deel 2

Je kruipt voor één keer in de huid van een computerhacker. Je volgt zijn manier van denken en maakt daarbij gebruik van dezelfde software en technieken. Er wordt wel de nodige discipline gevraagd, we werken uiteindelijk met 'gevaarlijke software'.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Kruip in het vel van Q - deel 2

Iedereen heeft wel eens een film van James Bond gezien waarin 007 altijd hulp krijgt van superhandige gadgets. Je gaat aan de slag met een Raspberry PI, waarmee je zelf enkele coole technische snufjes uitwerkt.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Je vingers laten jeuken met C# - deel 2

Als je nog nooit geprogrammeerd hebt, kan je kennismaken met de populairste programmeertaal van Microsoft: C#. Tijdens deze sessie realiseer je al enkele kleine, leuke applicaties.

Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica

Webdesign, een kwestie van smaak - deel 2

Websites maken is een vak apart. Na een korte inleiding over goed webdesign, steek je zelf de handen uit de mouwen. Je maakt je eerste kleurenschema's en prototypes in Photoshop en codeert valide webpagina's in Notepad++.

Energietechnologie

Up-to-date energievoorzieningen (RTC) - deel 2

Je maakt kennis met hernieuwbare energietechnieken: zonne-energie, windenergie, brandstofcellen (waterstof), warmtepompen, zonneboilers, verlichting, energieopslag. Overtuig je klas en leerkracht om de lessen te verplaatsen naar onze campus in Geel en word energietechnoloog voor één dag.

Energietechnologie

Elektrisch tekenen in TRIKKER - deel 2

In deze workshop leren leerlingen elektrische schema's (eendraadschema's en situatieschema's) tekenen in het programma TRIKKER. Studenten krijgen eerst uitleg over hoe een goed elektrisch ontwerp wordt uitgevoerd en krijgen tips voor een goed keuringsdossier. Nadien gaan ze zelf aan de slag en ontwerpen ze hun eigen elektrische installatie.

Leraar Kleuteronderwijs

Kleine onderzoekers ... aan de slag met techniek in de kleuterklas

Kleuters kunnen zich naar hartenlust uitleven met
experimenteren, bouwen, droomdingen uitvinden
en maken, koken en proeven ... Kom kennismaken
met de werking van een kleuterklas en ervaar
hoe prettig wetenschap en techniek voor kleuters
kunnen zijn!

Leraar Lager Onderwijs

De leraar als regisseur

Gewapend met een iPad kan een leraar zelf gemakkelijk aantrekkelijke lesinhouden maken. Word cameraman, scenarist, regisseur en monteur van je eigen filmpje waarmee je zeker heel wat leerlingen kan boeien!

Leraar Lager Onderwijs

Prentenboeken in alle hoeken

Ontdek hoe je aan de hand van prentenboeken met kinderen kan communiceren, musiceren, filosoferen ... Hoe verrijken prentenboeken de wereld van kinderen en volwassenen? Je krijgt voorleestips en gaat op zoek naar creatieve activiteiten bij inspirerende jeugdliteratuur.

Office Management

Eventconcepting

Via een creatieve brainstorm komen we tot een leuk en origineel idee voor een evenement. Van daaruit maken jullie kennis met de (basis)knepen van eventmanagement.

Office Management

Translation? Recipe for success!

Als vertalen een simpel verhaal was waarin je één taal omzet in een andere taal, zou Google Translate prachtige vertalingen kunnen afleveren. Zo is de realiteit uiteraard niet! Tijdens deze sessie laten we je proeven van de wondere wereld van talen en vertalen.

Orthopedie

Immediate fitting (IMF)

De leerlingen maken een brace van hun eigen pols rechtstreeks op de huid met de IMF-methode. Deze methode wordt in de orthopedische wereld ook vaak gebruikt om gepersonaliseerde braces te maken.
We heten je van harte welkom op onze campus in Geel, Kleinhoefstraat 23 in Geel.