Belevingsdagen Thomas More

Ontdek de belevingsdag in Mechelen

dinsdag 31 januari

Tijdens de belevingsdag kom je met je klas een halve dag naar onze campus en volgen de leerlingen 2 lessen naar keuze. Op deze pagina vind je per tijdsblok de lessen die dan worden aangeboden. Tussen de twee lessen voorzien we een korte pauze. Starten of afsluiten doe je 's middags - geheel vrijblijvend - met verse frietjes. De mayonaise doen we er gratis bovenop, maar niet vergeten om ook hiervoor in te schrijven!

Bedrijfsmanagement

Byebye spaarrekening, ik ga beleggen

Heb jij ook een spaarrekening die heel weinig opbrengt? In deze workshop maak je kennis met andere beleggingsvormen. Je leert wat risico is, hoe groot of klein het rendement van je belegging kan zijn, en welke rol belastingen hierin kunnen spelen.

Bedrijfsmanagement

Invloed van E-commerce op onze toekomst en werkgelegenheid

Waarom Bol.com met haar Logistiek in Nederland zit en niet in België. 36.000 banen @ risk. Wereldhandel stroomt weg? Is dit echt het geval? Na de productie nu ook de E-commerce ? 35% van de E-commerce wereldhandel komt al uit China.

Informatiemanagement en Multimedia

Maak je persoonlijk logo in illustrator

Ontwerp je persoonlijk beeldmerk/logo en maak een digitale versie met Illustrator. Breng zeker potlood en papier mee. Wij voorzien voor de deelnemers een computer met software maar wie over een eigen laptop beschikt mag deze meebrengen.

Leraar Kleuteronderwijs

Aan de slag in het kleuterlabo

Ben je gebeten door onderwijs en de opvoeding van jonge kinderen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou: via speelse werkvormen gaan we aan de slag in het kleuterlabo en ontdekken we zo de verschillende aspecten van het leraar zijn.

Leraar Secundair Onderwijs

De ideale leerkracht

Iedereen heeft wel zijn of haar (vaag?) idee over de kwaliteiten van een ideale leerkracht maar toch zijn deze voor iedereen heel anders. Deze workshop maakt dit idee voor jezelf concreet. Samen zetten wij zo een gigantische stap richting ideale leerkracht.

Logopedie en Audiologie

Genieten van muziek en dB's

”One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.” Bob Marley. Je kunt je geen leven voorstellen zonder muziek of geluiden rondom jou. Geluid is alom aanwezig en zorgt voor verbondenheid. Uren genieten van jouw lievelingsmuziek, samen met vrienden op café … en plots hoor je een pieptoon. Het is fijn om bewust te zijn van de fenomenen die we ervaren bij het luisteren naar muziek.

Media en Entertainment Business

Projectmanagement/ SCRUM

Doe tweemaal zoveel in de helft van de tijd. Scrum is een flexibele manier om producten te ontwikkelen en projecten te managen. De kern van Scrum is een multidisciplinair en zelfsturend team. Samen pakt het team het project op. In deze les kom je te weten hoe Scrum werkt en hoe je het zelf kan inzetten, zelfs om je examens voor te bereiden of een evenement te organiseren.

Office Management

Netwerken over de grenzen heen

Door de opkomst van internet en sociale media is professioneel netwerken een belangrijke skill geworden. In deze workshop leer je wat dat netwerken precies inhoudt. Wat gebeurt er als culturen uit het oosten netwerken met culturen uit het westen? Hoe leer je deze skill in een professionele bachelor zoals de afstudeerrichting Intercultural relations management?

Toegepaste Psychologie

Psychologie op het werk

Tevreden medewerkers zijn heel belangrijk. Daarom besteden organisaties veel aandacht aan hun personeelsbeleid, het ‘Human Resources Management (HRM)’. Ze gaan daarbij op zoek naar medewerkers die bedrijfsmanagement en psychologie kunnen verzoenen, die tegelijk de rol van businesspartner en talentontwikkelaar kunnen opnemen. We laten je kennismaken met die unieke combinatie in een businessgame waarin je op zoek gaat naar je eigen sterktes en potentieel en deze afstemt op organisatiedoelstellingen in een snel veranderende (arbeids)omgeving.

Verpleegkunde

Kom experimenteren met de job van de toekomst!

De deuren van ons labo staan voor je open! In kleine workshops ga je zelf aan de slag. Een inspuiting is meer dan een prik, maar vandaag mag jij ook echt prikken. Je reinigt en verzorgt een wonde met alles er op en er aan. In het cameralabo voer je een gesprek en kijk je zelf terug naar je communicatie.

Verpleegkunde

Test je gezondheid

Meten is weten! In de workshop “test je gezondheid” neem jij jezelf onder de loep. Wat meet je en … wat weet je dan? Je gaat zelf aan de slag met demomateriaal. Je meet je bloeddruk, buikvet, BMI, saturatie en glycemie. Prikken, luisteren en voelen. Een klein rapport van jouw gezondheid en een hoop nieuwe kennis neem je mee na deze workshop.

Vroedkunde

Hoe gezond is jouw vruchtbaarheid?

Je huidige levensstijl vertelt ons iets over je vruchtbaarheid. Aan de hand van de Zwangerwijzer pluizen we dit samen uit. Wil je later graag kinderen? Of net niet? We bekijken samne hoe jij je vruchtbaarheid zo gezond mogelijk kunt houden.
Van 10u15 tot 10u45 houden we een korte pauze. Dit geeft iedereen de kans om de benen te strekken en een frisse neus op te halen zodat je weer helemaal klaar bent om je richting het lokaal van de volgende sessie te begeven!

Autotechnologie

Met de bus door de auto!

Hoe verloopt de communicatie tussen alle verschillende elektronische componenten en stuurdozen in moderne voertuigen? Op welke manier wordt er gezorgd dat alle stuurdozen dezelfde taal spreken? We ontcijferen samen met jullie de boodschappen die heen en weer worden gestuurd via bus-communicatie op een demo voertuig.

Bedrijfsmanagement

Is marketing alleen nog Facebook?

Social media is heel belangrijk in communicatie. Bekijk hoe je nieuwe producten kan lanceren. Hoe weten wat klanten wensen? Hoe verkoop je een product of dienst? Verloopt alles via e-commerce? Op al deze vragen krijg je in deze workshop een antwoord.

Bedrijfsmanagement

Think global, act local

De wereld wordt steeds kleiner, zaken doen kan overal. Maar zakendoen in het buitenland vergt culturele aanpassing. Wat is typisch aan sommige culturen? Hoe ga je ermee om? Welke landen zijn interessant / groeiende? Test je wereldkennis!

Bedrijfsmanagement

Invloed van E-commerce op onze toekomst en werkgelegenheid

Waarom Bol.com met haar Logistiek in Nederland zit en niet in België. 36.000 banen @ risk. Wereldhandel stroomt weg? Is dit echt het geval? Na de productie nu ook de E-commerce ? 35% van de E-commerce wereldhandel komt al uit China.

Communicatiemanagement

Festivalitis…?

Gebeten door het festival- en eventvirus? Kom naar onze workshop en ervaar zelf hoe je een leuk festival of andere events kan organiseren. Voor de fun zorg je zelf!

Elektromechanica

Elektromechanica toegepast op het sorteren van producten

Een installatie om pakjes van internetwinkels te sorteren om ze vervolgens thuis te bezorgen is een samenbouw van elektromechanische componenten. Er wordt met een werkend proces gedemonstreerd hoe de verschillende componenten en technieken samenwerken.

Elektronica-ICT

Programmeren adhv Scratch en Raspberry PI

ICT en programmeren zijn alomtegenwoordig en nagenoeg ieder elektronisch apparaat wordt op een of andere manier geprogrammeerd om een bepaalde functie uit te voeren. In deze les kom je in aanraking met de Scratch high-level programmeertaal waarin je op een speelse manier leert hoe je eenvoudige animaties maakt en hoe je informatie van (temperatuursensor en lichtsensor) en naar (LED's) een printplaat kan sturen.

Informatiemanagement en Multimedia

(jouw) data is overal!

Netflix schotelt je de perfecte film voor. Trivago weet met 1 klik dat je snakt naar de zon. Dankzij het vermogen om uit digitale data kennis op te bouwen, kunnen grote bedrijven en innovatieve start-ups maatwerk aanbieden. Data is het nieuwe goud. Maar hoe moet je het ontginnen?

Informatiemanagement en Multimedia

Bouw je eigen website met WordPress

We bouwen een eigen website met WordPress en bekijken de basis van Usability, UserExperience en SEO. Wij voorzien voor de deelnemers een computer met software maar wie over een eigen laptop beschikt mag deze meebrengen.

Interieurvormgeving

BELEEF Interieurvormgeving!

Een beeldend verhaal over de opleiding Interieurvormgeving bij Thomas More.

Journalistiek

Hoe word je mobile videoreporter?

Hoe gebruik je je smartphone om een journalistieke reportage te filmen en te monteren? Breng dus zeker je smartphone - opgeladen - mee!

Leraar Lager Onderwijs

Ontdek de kracht van de leerkracht

Denk je met veel plezier terug aan je eigen lagere schooltijd? Wil je opnieuw kennismaken met de lagere school? Of wil je wel eens weten welke uitdagende en boeiende werkvormen toekomstige leerkrachten uitproberen om daarna zelf te gaan toepassen in de lagere school? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Leraar Lichamelijke Opvoeding - Bewegingsrecreatie

Bewegen op muziek

We voegen snel meer informatie toe over deze les.

Logopedie en Audiologie

Genieten van muziek en dB's

”One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.” Bob Marley. Je kunt je geen leven voorstellen zonder muziek of geluiden rondom jou. Geluid is alom aanwezig en zorgt voor verbondenheid. Uren genieten van jouw lievelingsmuziek, samen met vrienden op café … en plots hoor je een pieptoon. Het is fijn om bewust te zijn van de fenomenen die we ervaren bij het luisteren naar muziek.

Media en Entertainment Business

Video

Filmen met een smartphone kan iedereen maar heb je ooit al eens met een professionele camera willen werken? In deze workshop leer je hoe je een camera moet opstellen en hoe je met een aantal eenvoudige tips wondermooie beelden kan maken.

Office Management

Human talent management

Zin om meer te weten over een job als recruiter? Ben je gebeten door het vinden van de juiste man op de juiste plaats? In deze workshop leer je meer over het STARR interview bij rekrutering. Een mooie kennismaking met het traject People Management, optie Human resources.

Ontwerp- en productietechnologie

 'Van Idee tot Product'?! Design en realisatie van de Aero-bike...

We nemen je mee op weg: Hoe start je met een ontwerp? Hoe integreer je duurzaam ontwerpen? Welke tools en technieken kan je gebruiken om je design te analyseren en realiseren?

Toegepaste Psychologie

Psychologie aan het werk

Welk beroep wil jij later uitoefenen? En in wat voor organisatie zou jij tevreden of gelukkig zijn? Tevreden medewerkers zijn voor organisaties enorm belangrijk. Daarom besteden ze veel aandacht aan hun personeelsbeleid, het 'Human Resource Management (HRM)'. We dompelen je onder in een game waarin je op zoek gaat naar je eigen sterktes en potentieel en deze afstemt op organisatiedoelstellingen in een snel veranderende (arbeids)omgeving.

Toerisme en Recreatiemanagement - International Tourism & Leisure

Intercultural communication for world travelers

"Ik ga op reis en neem mee..." Als je je koffers pakt, zegt men wel eens 'travel light'. Vaak vergeet men echter iets heel belangrijk dat niets weegt: een minimale kennis over de cultuur van het land dat men gaat ontdekken. Nieuwe culturen kunnen fascinerend zijn, maar wat ligt er achter deze verschillen? En vooral: waarmee hou je best rekening? Wat zijn do's en don'ts? Expect to find out more!

Verpleegkunde

Kom experimenteren met de job van de toekomst!

De deuren van ons labo staan voor je open! In kleine workshops ga je zelf aan de slag. Een inspuiting is meer dan een prik, maar vandaag mag jij ook echt prikken. Je reinigt en verzorgt een wonde met alles er op en er aan. In het cameralabo voer je een gesprek en kijk je zelf terug naar je communicatie.

Verpleegkunde

Test je gezondheid

Meten is weten! In de workshop “test je gezondheid” neem jij jezelf onder de loep. Wat meet je en … wat weet je dan? Je gaat zelf aan de slag met demomateriaal. Je meet je bloeddruk, buikvet, BMI, saturatie en glycemie. Prikken, luisteren en voelen. Een klein rapport van jouw gezondheid en een hoop nieuwe kennis neem je mee na deze workshop.

Vroedkunde

Hands-on vroedvrouwenskills

Samen proberen we enkele echte vroedvrouwenvaardigheden uit: we voelen aan een zwangere buik om de ligging van de baby te bepalen, we assisteren bij een bevalling en bepalen na de geboorte de APGAR-score bij de baby. Hiervoor gebruiken we ons high- tech simulatiemateriaal.
Afsluiten of starten doe je op een belevingsdag - geheel vrijblijvend - met verse frietjes. Geef in het inschrijvingsformulier dus zeker ook aan met hoeveel personen jullie frietjes mee eten en dan zorgen wij ervoor dat er voor iedereen voldoende is om met een goedgevulde maag terug naar school te keren of om te starten aan de belevingsdag!

Bedrijfsmanagement

Is marketing alleen nog Facebook?

Social media is heel belangrijk in communicatie. Bekijk hoe je nieuwe producten kan lanceren. Hoe weten wat klanten wensen? Hoe verkoop je een product of dienst? Verloopt alles via e-commerce? Op al deze vragen krijg je in deze workshop een antwoord.

Bedrijfsmanagement

Belastingen? ‘Not for dummies'!

Btw, aangifte, aanslagjaar, voorheffing, tax shift,.....: klinkt het als Chinees voor jou? In deze workshop lichten we een tipje van de sluier en zorgen we ervoor dat je de basisbegrippen onder de knie krijgt.

Bedrijfsmanagement

Byebye spaarrekening, ik ga beleggen

Heb jij ook een spaarrekening die heel weinig opbrengt? In deze workshop maak je kennis met andere beleggingsvormen. Je leert wat risico is, hoe groot of klein het rendement van je belegging kan zijn, en welke rol belastingen hierin kunnen spelen.

Bouw

De architect in het bouwteam

Ontmoet de architect en bespreek samen welke bouwpartners betrokken zijn bij een bouwproject. Ben je een ontwerper, een technische uitvoerder of eerder een projectleider? Ontdek in deze workshop welke bouwjob bij je past.

Communicatiemanagement

Social media toolkit

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit een moderne mediamix. Er is echter een enorm verschil tussen leuke berichtjes posten op Twitter, Facebook of Snapchat, en als bedrijf je community te boeien op sociale media. In een professionele context gaat het om engagement, conversation management en goede crisiscommunicatie.

Elektronica-ICT

Programmeren adhv Scratch en Raspberry PI

ICT en programmeren zijn alomtegenwoordig en nagenoeg ieder elektronisch apparaat wordt op een of andere manier geprogrammeerd om een bepaalde functie uit te voeren. In deze les kom je in aanraking met de Scratch high-level programmeertaal waarin je op een speelse manier leert hoe je eenvoudige animaties maakt en hoe je informatie van (temperatuursensor en lichtsensor) en naar (LED's) een printplaat kan sturen.

Informatiemanagement en Multimedia

(jouw) data is overal!

Netflix schotelt je de perfecte film voor. Trivago weet met 1 klik dat je snakt naar de zon. Dankzij het vermogen om uit digitale data kennis op te bouwen, kunnen grote bedrijven en innovatieve start-ups maatwerk aanbieden. Data is het nieuwe goud. Maar hoe moet je het ontginnen?

Journalistiek

Hoe word je mobile videoreporter?

Hoe gebruik je je smartphone om een journalistieke reportage te filmen en te monteren? Breng dus zeker je smartphone - opgeladen - mee!

Leraar Kleuteronderwijs

Aan de slag in het kleuterlabo

Ben je gebeten door onderwijs en de opvoeding van jonge kinderen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou: via speelse werkvormen gaan we aan de slag in het kleuterlabo en ontdekken we zo de verschillende aspecten van het leraar zijn.

Leraar Lichamelijke Opvoeding - Bewegingsrecreatie

Body-Mind-Soul

(power)yoga - houdingen - reeksen - beenderen - spieren - gewrichten - ademhaling - doorbloeding - lenigheid - kracht - evenwicht - coördinatie - uithouding - fundament - balans - focus - aandacht - concentratie - uitlijning - controle - overgave - voelen - flow: meer moet dat niet zijn om jezelf beter te leren kennen op fysiek en mentaal vlak. Breng loszittende, sportieve kledij, een handdoek, papier en schrijfgerief mee.

Logopedie en Audiologie

Genieten van muziek en dB's

”One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.” Bob Marley. Je kunt je geen leven voorstellen zonder muziek of geluiden rondom jou. Geluid is alom aanwezig en zorgt voor verbondenheid. Uren genieten van jouw lievelingsmuziek, samen met vrienden op café … en plots hoor je een pieptoon. Het is fijn om bewust te zijn van de fenomenen die we ervaren bij het luisteren naar muziek.

Media en Entertainment Business

Projectmanagement/SCRUM

Doe tweemaal zoveel in de helft van de tijd. Scrum is een flexibele manier om producten te ontwikkelen en projecten te managen. De kern van Scrum is een multidisciplinair en zelfsturend team. Samen pakt het team het project op. In deze les kom je te weten hoe Scrum werkt en hoe je het zelf kan inzetten, zelfs om je examens voor te bereiden of een evenement te organiseren.

Office Management

Netwerken over de grenzen heen

Door de opkomst van internet en sociale media is professioneel netwerken een belangrijke skill geworden. In deze workshop leer je wat dat netwerken precies inhoudt. Wat gebeurt er als culturen uit het oosten netwerken met culturen uit het westen? Hoe leer je deze skill in een professionele bachelor zoals de afstudeerrichting Intercultural relations management?

Ontwerp- en productietechnologie

 'Van Idee tot Product'?! Design en realisatie van de Aero-bike...

We nemen je mee op weg: Hoe start je met een ontwerp? Hoe integreer je duurzaam ontwerpen? Welke tools en technieken kan je gebruiken om je design te analyseren en realiseren?

Toegepaste Psychologie

Psychologie aan het werk

Welk beroep wil jij later uitoefenen? En in wat voor organisatie zou jij tevreden of gelukkig zijn? Tevreden medewerkers zijn voor organisaties enorm belangrijk. Daarom besteden ze veel aandacht aan hun personeelsbeleid, het 'Human Resource Management (HRM)'. We dompelen je onder in een game waarin je op zoek gaat naar je eigen sterktes en potentieel en deze afstemt op organisatiedoelstellingen in een snel veranderende (arbeids)omgeving.

Verpleegkunde

Kom experimenteren met de job van de toekomst!

De deuren van ons labo staan voor je open! Kom experimenteren in onze workshops en proef van de job van de toekomst! In kleine workshops ga je zelf aan de slag. Een inspuiting is meer dan een prik, maar vandaag mag jij ook echt prikken. Je reinigt en verzorgt een wonde met alles er op en er aan. In het cameralabo voer je een gesprek en kijk je zelf terug naar je communicatie.

Verpleegkunde

Test je gezondheid

Meten is weten! In de workshop “test je gezondheid” neem jij jezelf onder de loep. Wat meet je en … wat weet je dan? Je gaat zelf aan de slag met demomateriaal. Je meet je bloeddruk, buikvet, BMI, saturatie en glycemie. Prikken, luisteren en voelen. Een klein rapport van jouw gezondheid en een hoop nieuwe kennis neem je mee na deze workshop.

Vroedkunde

Bewust bevallen kan je leren

Samen met een vroedvrouw bekijken jongeren welke keuzes ze zelf hebben als het over bevallen gaat. Ze worden bewust gemaakt van hun eigen kracht en mogelijkheden als koppel. Topics als epidurale of niet, liggend of verticaal bevallen, thuis of in het ziekenhuis bevallen, borstvoeding of flesvoeding komen aan bod in deze interactieve workshop.
Van 14u45 tot 15u15 houden we een korte pauze. Dit geeft iedereen de kans om de benen te strekken en een frisse neus op te halen zodat je weer helemaal klaar bent om je richting het lokaal van de volgende sessie te begeven!

Autotechnologie

Met de bus door de auto!

Hoe verloopt de communicatie tussen alle verschillende elektronische componenten en stuurdozen in moderne voertuigen? Op welke manier wordt er gezorgd dat alle stuurdozen dezelfde taal spreken? We ontcijferen samen met jullie de boodschappen die heen en weer worden gestuurd via bus-communicatie op een demo voertuig.

Bedrijfsmanagement

Think global, act local

De wereld wordt steeds kleiner, zaken doen kan overal. Maar zakendoen in het buitenland vergt culturele aanpassing. Wat is typisch aan sommige culturen? Hoe ga je ermee om? Welke landen zijn interessant / groeiende? Test je wereldkennis!

Bedrijfsmanagement

Belastingen? ‘Not for dummies'!

Btw, aangifte, aanslagjaar, voorheffing, tax shift,.....: klinkt het als Chinees voor jou? In deze workshop lichten we een tipje van de sluier en zorgen we ervoor dat je de basisbegrippen onder de knie krijgt.

Communicatiemanagement

Beeldtaal, je ziet meer dan je denkt

Beelden hebben een enorme impact op ons leven en denken, toch staan we zelden stil bij de grammatica van beeldtaal en de kracht van, dikwijls, verborgen informatieoverdracht. Zijn beelden een vastgelegde werkelijkheid of net niet?

Elektromechanica

Elektromechanica toegepast op het sorteren van producten

Een installatie om pakjes van internetwinkels te sorteren om ze vervolgens thuis te bezorgen is een samenbouw van elektromechanische componenten. Er wordt met een werkend proces gedemonstreerd hoe de verschillende componenten en technieken samenwerken.

Elektronica-ICT

Programmeren adhv Scratch en Raspberry PI

ICT en programmeren zijn alomtegenwoordig en nagenoeg ieder elektronisch apparaat wordt op een of andere manier geprogrammeerd om een bepaalde functie uit te voeren. In deze les kom je in aanraking met de Scratch high-level programmeertaal waarin je op een speelse manier leert hoe je eenvoudige animaties maakt en hoe je informatie van (temperatuursensor en lichtsensor) en naar (LED's) een printplaat kan sturen.

Leraar Lager Onderwijs

Ontdek de kracht van de leerkracht

Denk je met veel plezier terug aan je eigen lagere schooltijd? Wil je opnieuw kennismaken met de lagere school? Of wil je wel eens weten welke uitdagende en boeiende werkvormen toekomstige leerkrachten uitproberen om daarna zelf te gaan toepassen in de lagere school? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Leraar Secundair Onderwijs

De ideale leerkracht

Iedereen heeft wel zijn of haar (vaag?) idee over de kwaliteiten van een ideale leerkracht maar toch zijn deze voor iedereen heel anders. Deze workshop maakt dit idee voor jezelf concreet. Samen zetten wij zo een gigantische stap richting ideale leerkracht.

Logopedie en Audiologie

Genieten van muziek en dB's

”One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.” Bob Marley. Je kunt je geen leven voorstellen zonder muziek of geluiden rondom jou. Geluid is alom aanwezig en zorgt voor verbondenheid. Uren genieten van jouw lievelingsmuziek, samen met vrienden op café … en plots hoor je een pieptoon. Het is fijn om bewust te zijn van de fenomenen die we ervaren bij het luisteren naar muziek.

Media en Entertainment Business

Video

Filmen met een smartphone kan iedereen maar heb je ooit al eens met een professionele camera willen werken? In deze workshop leer je hoe je een camera moet opstellen en hoe je met een aantal eenvoudige tips wondermooie beelden kan maken.

Toerisme en Recreatiemanagement - International Tourism & Leisure

Intercultural communication for world travelers

"Ik ga op reis en neem mee..." Als je je koffers pakt, zegt men wel eens 'travel light'. Vaak vergeet men echter iets heel belangrijk dat niets weegt: een minimale kennis over de cultuur van het land dat men gaat ontdekken. Nieuwe culturen kunnen fascinerend zijn, maar wat ligt er achter deze verschillen? En vooral: waarmee hou je best rekening? Wat zijn do's en don'ts? Expect to find out more!

Verpleegkunde

Kom experimenteren met de job van de toekomst!

De deuren van ons labo staan voor je open! In kleine workshops ga je zelf aan de slag. Een inspuiting is meer dan een prik, maar vandaag mag jij ook echt prikken. Je reinigt en verzorgt een wonde met alles er op en er aan. In het cameralabo voer je een gesprek en kijk je zelf terug naar je communicatie.

Verpleegkunde

Test je gezondheid

Meten is weten! In de workshop “test je gezondheid” neem jij jezelf onder de loep. Wat meet je en … wat weet je dan? Je gaat zelf aan de slag met demomateriaal. Je meet je bloeddruk, buikvet, BMI, saturatie en glycemie. Prikken, luisteren en voelen. Een klein rapport van jouw gezondheid en een hoop nieuwe kennis neem je mee na deze workshop.

Vroedkunde

Bewust bevallen kan je leren

Samen met een vroedvrouw bekijken jongeren welke keuzes ze zelf hebben als het over bevallen gaat. Ze worden bewust gemaakt van hun eigen kracht en mogelijkheden als koppel. Topics als epidurale of niet, liggend of verticaal bevallen, thuis of in het ziekenhuis bevallen, borstvoeding of flesvoeding komen aan bod in deze interactieve workshop.
We heten je van harte welkom op Campus De Vest, Zandpoortvest 60 in Mechelen.