Belevingsdagen Thomas More

Ontdek de belevingsdag in Mechelen

 donderdag 4 april 2019

Tijdens de belevingsdag kom je met je klas een halve dag naar onze campus en volgen de leerlingen 2 lessen naar keuze. Op deze pagina vind je per tijdsblok de lessen die dan worden aangeboden. Tussen de twee lessen voorzien we een korte pauze. Starten of afsluiten doe je 's middags - geheel vrijblijvend - met verse frietjes. De mayonaise doen we er gratis bovenop, maar niet vergeten om ook hiervoor in te schrijven!

Bedrijfsmanagement

Het verborgen DNA van Facebook, Google, Apple en Amazon

Deze vier grote multinationals beheersen meer en meer ons leven. Zonder dat we het beseffen beïnvloeden ze ieder van ons in ons koopgedrag en weten ze alles over ons privéleven. Zelfs dat wat je niet wil delen. Een ontnuchterende kijk op wat ons mogelijk te wachten staat.

Bedrijfsmanagement

Bye bye spaarrekening, ik ga beleggen!

Heb jij ook een spaarrekening die heel weinig opbrengt? In deze workshop maak je kennis met andere beleggingsvormen. Je leert wat risico is, hoe groot of klein het rendement van je belegging kan zijn, en welke rol belastingen hierin spelen.

Bedrijfsmanagement

Think Global. Act Local.

De wereld wordt steeds kleiner, zaken doen kan overal. Maar zakendoen in het buitenland vergt culturele aanpassing. Wat is typisch aan sommige culturen? Hoe ga je ermee om? Welke landen zijn interessant / groeiende? Test je wereldkennis!

Communicatiemanagement

Beeldtaal, je ziet meer dan je denkt

Beelden hebben een enorme impact op ons leven en denken. Maar toch staan we zelden stil bij de grammatica van beeldtaal. Of bij de kracht van, dikwijls, verborgen informatieoverdracht. Zijn beelden een vastgelegde werkelijkheid of net niet? Komt dat zien!

Communicatiemanagement

Instagram voor professionals

Wat het betekent om 10K volgers te hebben op Instagram? Hoe je er geld mee kan verdienen? Of hoe bedrijven gebruikmaken van Instagram Influencers om hun producten aan de man te brengen? Het zijn drie van de vele vragen die we beantwoorden in deze sessie over het gebruik van het snelst groeiende visual-sharing-netwerk van het moment.

Informatiemanagement en Multimedia

Why your privacy matters too?

Your identity online, does it matter?

International Journalism

Smartphone- en 360°-videojournalistiek

Hoe gebruik je je smartphone voor journalistieke video-verhalen? En hoe kan je de nieuwe 360°-videotechniek toepassen als journalist?

Journalistiek

Smartphone- en 360°-videojournalistiek

Hoe gebruik je je smartphone voor journalistieke video-verhalen? En hoe kan je de nieuwe 360°-videotechniek toepassen als journalist?

Leraar Kleuteronderwijs

De kleuterklas in de praktijk

Hoe ziet de kleuterklas eruit vandaag de dag? Welke hoeken zijn er en hoe kan je als toekomstige kleuterleerkracht inspelen op de noden van kleuters? Tijdens deze interactieve workshop krijg je meer informatie over de klaspraktijk als uitdagende leeromgeving en wat jouw rol als leerkracht kan betekenen.

Leraar Secundair Onderwijs

Fablab Junior

Ben je geïntrigeerd door de hypermoderne technieken die de laatste jaren stilaan binnen ieders bereik lijken te komen? Maak kennis met high-tech toestellen zoals lasercutters, cnc-gestuurde freesmachines, 3D-printers, snijplotters en ontdek wat je met deze toestellen zoal kan maken, en je zal zien ... The sky is the limit!

Leraar Secundair Onderwijs

Maak je eigen Android-app!

Tijdens deze workshop leer je op een eenvoudige manier een eigen interactieve Android-app maken. Je hebt geen programmeerkennis nodig maar wel een Google-account en liefst ook een Android-toestel om je app te testen.

Office Management

Change is all around

We dompelen je onder in werelden van verandering. Wat doen nieuwe situaties op persoonlijk vlak met iemand? Hoe zit dat op professioneel vlak? Hoe reageren werknemers op aangekondigde veranderingen? Hoe pakt het management veranderingen best aan? Verder werpen we een blik op de toekomst. Hoe zal de werkvloer er binnen 20 jaar uitzien? Ontdek in een notendop wat je van de lessen Engels in het hoger onderwijs mag verwachten!

Toegepaste Psychologie

Psychologie op het werk

Maak kennis met ‘Human Resources Management (HRM)’ via een businessgame waarin je op zoek gaat naar je eigen sterktes en potentieel en deze afstemt op organisatiedoelstellingen in een snel veranderende (arbeids)omgeving.

Verpleegkunde

Escaperoom: escape the virus

Kom op een ludieke manier, gebaseerd op het principe van een escaperoom, kennis maken met wat de opleiding verpleegkunde te bieden heeft: Er is een gevaarlijk virus ontsnapt, en alleen jullie kunnen het tegengif vinden. Hiervoor heb je 1 uur de tijd.

Verpleegkunde

Test je gezondheid

Wil je weten hoe 'gezond' je bent? Kom dan naar deze workshop en ga meteen zelf aan de slag onder begeleiding van een docent. Zo leer je een bloeddruk en saturatie te meten, je BMI en vetpercentages te berekenen, alsook je bloedsuikergehalte en zoveel meer!

Verpleegkunde

The immersive room

Weet jij wat je moet doen wanneer er iemand van je vrienden flauwvalt op een avondje uit? Wat je moet doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt? We brengen je eerst alle vaardigheden bij en daarna mag je het uitproberen op een fuif of in een metrostation, ... En dat allemaal zonder het gebouw te verlaten? Virtual reality maakt het allemaal mogelijk!!

Verpleegkunde | HBO5-opleiding

Zwachtelen, wat is dat?

HBO5 Verpleegkunde. Zie je het verband niet? Lijkt het veel te ingewikkeld? Kom dan een kijkje nemen in deze actieve workshop waar je op een ludieke manier de basisregels zal leren van verbanden aanleggen.

Vroedkunde

Bevallen, hoe is het écht?

Verwacht je aan een workshop rond bevallen en de keuzes die je hier rond hebt. Voor meisjes, maar ook voor jongens. Want bevallen, daarvoor ben je met zijn tweeën! Samen met een vroedvrouw (m/v) praten we over hot topics die met bevallen te maken hebben.

Vroedkunde

Expect More Babies

"Expect More Babies" is een nieuw bordspel dat ontwikkeld werd door de opleiding Vroedkunde uit Turnhout. Dit spel leert jou meer over je eigen vruchtbaarheid en wat belangrijk is als je makkelijk en gezond zwanger wil worden... of net niet. Je speelt het spel in kleine groepjes, onder leiding van een vroedvrouw.
Van 10u15 tot 10u45 houden we een korte pauze. Dit geeft iedereen de kans om de benen te strekken en een frisse neus op te halen zodat je weer helemaal klaar bent om je richting het lokaal van de volgende sessie te begeven!

Bedrijfsmanagement

Belastingen? Not for dummies!

Zelf aangifte doen van de inkomsten van je ouders gaat gemakkelijker dan ooit. Ook de vergoedingen die je ontvangt als jobstudent verliepen nog nooit zo simpel! In deze workshop wordt een tipje van de sluier gelicht en maken we je duidelijk welke de opportuniteiten zijn van de digitalisering.

Bedrijfsmanagement | Sport- en Cultuurmanagement

Sport is booming business

Gebeten door sport en wil jij hiervan jouw beroep maken? Wil je lesgeven, trainen, coachen, iedereen aan het bewegen krijgen? Zie jij in sport en beweging de sleutel tot een beter en gezonder leven? Of droom je ervan sportwedstrijden te organiseren, een sportclub te besturen of een fitnesszaak te runnen? Volg dan deze infosessie vol beweging... En ontdek wat Sport@Thomasmore je biedt.

Business| tweejarige graduaatsopleiding

Just do it!

De Nike schoen van start tot finish. Wie het schoentje past, schrijft zich in voor deze workshop! Graduaatsopleidingen zijn beroepsgerichte opleidingen binnen het hoger onderwijs. Elke opleiding is sterk praktijkgericht, laagdrempelig en flexibel, en daardoor toegankelijk voor een ruim publiek. Via een aangepast aanvullingstraject kan je bovendien schakelen naar een professionele bacheloropleiding.

Communicatiemanagement

Festivalitis …

Gebeten door het festival- en eventvirus? Kom naar onze workshop en ervaar zelf hoe je een leuk festival of andere events kan organiseren. Voor de fun zorg je zelf!

Informatiemanagement en Multimedia

Google Sheets on steroids

Als bedrijf je concurrentie in het oog houden met Google Sheets; hoe kan je met eenvoudige zaken echte applicaties bouwen waarmee je webshops in het oog kan houden.

Interieurvormgeving

Iedereen ontwerper

Van lijn naar vlak via kleur en materiaal naar vorm.

International Communication & Media

Test bench new technology

Virtual reality & video as an international communication tool.

Journalistiek

Truth or dare? Fotojournalistiek in de kijker

Een journalistiek verhaal kan je ook vertellen via beelden. Beelden hebben een grote impact op ons denken en leven. Maar toch staan we zelden stil bij de grammatica van beeldtaal. Of bij de kracht van informatieoverdracht via beelden. Komt dat zien!

Leraar Lager

Creativiteit stimuleren in de lagere school

Benieuwd hoe creativiteit in de lagere school meer inhoudt dan enkel wat materialen knutselen, kom dan zeker eens proeven van onze interactieve workshop waar je buiten de box mag denken.

Leraar Lichamelijke Opvoeding

Sport is booming business

Ben je gebeten door sport en wil jij hiervan jouw beroep maken? Door zelf te sporten? Wil je lesgeven, trainen, coachen, iedereen aan het bewegen krijgen? Zie jij in sport en beweging de sleutel tot een beter en gezonder leven? Of droom je ervan sportwedstrijden te organiseren, een sportclub te besturen of een fitnesszaak te runnen? Volg dan deze informatiesessie vol beweging... En ontdek wat Sport@Thomasmore je biedt.

Leraar Secundair Onderwijs

Clil: een les wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis in het Frans of Engels

Tijdens deze workshop krijg je een les wiskunde, geschiedenis of aardrijkskunde in het Frans of Engels met zeer gevarieerde en activerende werkvormen.

Logopedie en Audiologie

Stempreventie: jouw stem, onze zorg

Iedereen is al eens hees, maar wist je dat 6 tot 9 % van de jongeren altijd hees is en dat dit aantal alsmaar blijft stijgen? Doordat ze hun stem verkeerd gebruiken of stemhygiëne niet kennen. Ontdek wat stemhygiëne is en hoe je je stem goed gebruikt. Op die manier kunnen we stemproblemen voorkomen … en dat is nu eenmaal beter dan genezen.

Media en Entertainment Business

Augmented reality

De realiteit combineren met een virtuele wereld, dat is kort samengevat Augmented Reality. In de toekomst zal dit meer en meer deel uitmaken van onze levensstijl. Denk na over interessante ontwerpen en maak ze zelf.

Office Management

Netwerken over de grenzen heen

Door de opkomst van internet en sociale media is professioneel netwerken een belangrijke skill geworden. Ontdek wat dat netwerken precies inhoudt. Wat gebeurt er als culturen uit het oosten netwerken met culturen uit het westen? Hoe leer je deze skill in een professionele bachelor zoals de afstudeerrichting Intercultural relations management?

Sport en Bewegen

Sport is booming business

Ben je gebeten door sport en wil jij hiervan jouw beroep maken? Door zelf te sporten? Wil je lesgeven, trainen, coachen, iedereen aan het bewegen krijgen? Zie jij in sport en beweging de sleutel tot een beter en gezonder leven? Of droom je ervan sportwedstrijden te organiseren, een sportclub te besturen of een fitnesszaak te runnen? Volg dan deze informatiesessie vol beweging... En ontdek wat Sport@Thomasmore je biedt.

Toegepaste Architectuur

Ben jij ook virtueel?

Is de virtuele realiteit ook realiteit?

Toegepaste Psychologie

Psychologie op het werk

Maak kennis met ‘Human Resources Management (HRM)’ via een businessgame waarin je op zoek gaat naar je eigen sterktes en potentieel en deze afstemt op organisatiedoelstellingen in een snel veranderende (arbeids)omgeving.

Toerisme en Recreatiemanagement

Will your flight leave on time?/Vertrekt jouw vlucht op tijd?

Have you always been wondering what it takes to get a plane ready for a next flight? This workshop will reveal some of those secrets. Deadliners, creatives and world citizens:go to gate! / In deze interactieve sessie krijg je een blik achter de schermen van het luchtvaargebeuren. Een workshop helemaal op maat van creatievelingen, wereldburgers en deadliners!

Toerisme en Recreatiemanagement

Intercultural communication

Come and experience (an introduction course about) the wonderful world of aviation and tourism. This session is in English, as is our International Tourism & Leisure Programme.

Verpleegkunde

Escaperoom: escape the virus

Kom op een ludieke manier, gebaseerd op het principe van een escaperoom, kennis maken met wat de opleiding verpleegkunde te bieden heeft: Er is een gevaarlijk virus ontsnapt, en alleen jullie kunnen het tegengif vinden. Hiervoor heb je 1 uur de tijd.

Verpleegkunde

Test je gezondheid

Wil je weten hoe 'gezond' je bent? Kom dan naar deze workshop en ga meteen zelf aan de slag onder begeleiding van een docent. Zo leer je een bloeddruk en saturatie te meten, je BMI en vetpercentages te berekenen, alsook je bloedsuikergehalte en zoveel meer!

Verpleegkunde

The immersive room

Weet jij wat je moet doen wanneer er iemand van je vrienden flauwvalt op een avondje uit? Wat je moet doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt? We brengen je eerst alle vaardigheden bij en daarna mag je het uitproberen op een fuif of in een metrostation, ... En dat allemaal zonder het gebouw te verlaten? Virtual reality maakt het allemaal mogelijk!!

Verpleegkunde | HBO5-opleiding

Ontdek de PIT in Verpleegkunde

In deze DOE-les leer je op een toffe manier alles over anatomische vlakken en plaatsbepalingen in het menselijk lichaam. Je zal merken dat er heel wat PIT zit in de verpleegkundige opleiding.

Vroedkunde

Bevallen, hoe is het écht?

Verwacht je aan een workshop rond bevallen en de keuzes die je hier rond hebt. Voor meisjes, maar ook voor jongens. Want bevallen, daarvoor ben je met zijn tweeën! Samen met een vroedvrouw (m/v) praten we over hot topics die met bevallen te maken hebben.

Vroedkunde

Expect More Babies

"Expect More Babies" is een nieuw bordspel dat ontwikkeld werd door de opleiding Vroedkunde uit Turnhout. Dit spel leert jou meer over je eigen vruchtbaarheid en wat belangrijk is als je makkelijk en gezond zwanger wil worden... of net niet. Je speelt het spel in kleine groepjes, onder leiding van een vroedvrouw.
Afsluiten of starten doe je op een belevingsdag - geheel vrijblijvend - met verse frietjes. Geef in het inschrijvingsformulier dus zeker ook aan met hoeveel personen jullie frietjes mee eten en dan zorgen wij ervoor dat er voor iedereen voldoende is om met een goedgevulde maag terug naar school te keren of om te starten aan de belevingsdag!

Bedrijfsmanagement

Belastingen? Not for dummies!

Zelf aangifte doen van de inkomsten van je ouders en de vergoedingen die je ontvangt als jobstudent was nog nooit zo simpel! In deze workshop wordt een tipje van de sluier gelicht en maken we je duidelijk welke de opportuniteiten zijn van de digitalisering.

Business| tweejarige graduaatsopleiding

Just do it!

De Nike schoen van start tot finish. Wie het schoentje past, schrijft zich in voor deze workshop! Graduaatsopleidingen zijn beroepsgerichte opleidingen binnen het hoger onderwijs. Elke opleiding is sterk praktijkgericht, laagdrempelig en flexibel, en daardoor toegankelijk voor een ruim publiek. Via een aangepast aanvullingstraject kan je bovendien schakelen naar een professionele bacheloropleiding.

Communicatiemanagement

Beeldtaal, je ziet meer dan je denkt

Beelden hebben een enorme impact op ons leven en denken. Maar toch staan we zelden stil bij de grammatica van beeldtaal. Of bij de kracht van, dikwijls, verborgen informatieoverdracht. Zijn beelden een vastgelegde werkelijkheid of net niet? Komt dat zien!

Communicatiemanagement

Instagram voor professionals

Wat het betekent om 10K volgers te hebben op Instagram? Hoe je er geld mee kan verdienen? Of hoe bedrijven gebruikmaken van Instagram Influencers om hun producten aan de man te brengen? Het zijn drie van de vele vragen die we beantwoorden in deze sessie over het gebruik van het snelst groeiende visual-sharing-netwerk van het moment.

Communicatiemanagement

Festivalitis …

Gebeten door het festival- en eventvirus? Kom naar onze workshop en ervaar zelf hoe je een leuk festival of andere events kan organiseren. Voor de fun zorg je zelf!

Informatiemanagement en Multimedia

Why your privacy matters too?

Your identity online, does it matter?

Interieurvormgeving

Iedereen ontwerper

Van lijn naar vlak via kleur en materiaal naar vorm.

International Communication & Media

Test bench new technology

Virtual reality & video as an international communication tool.

Journalistiek

Radio-workshop

Duik de radiostudio in en maak samen met je medeleerlingen en onze radiodocent een informatief radioprogramma!

Leraar Kleuteronderwijs

Expressief met je stem

In deze workshop ontdek je de mogelijkheden en de werking van je stem en hoe je die kan inzetten tijdens het voorlezen. Een expressieve mimiek en lichaamstaal horen daar natuurlijk bij!

Leraar Lager Onderwijs

Creativiteit stimuleren in de lagere school

Benieuwd hoe creativiteit in de lagere school meer inhoudt dan enkel wat materialen knutselen, kom dan zeker eens proeven van onze interactieve workshop waar je buiten de box mag denken.

Leraar Lager Onderwijs

Hoe verzin je het? Over verhalen vertellen voor kinderen

Op elkaar geperste lippen, gespitste oren, grote ogen en de mimiek van het verhaal op hun gezicht? Sssssst, hier wordt verteld … en hoe! Als je de kunst van het vertellen goed beheerst, vinden kinderen het prachtig om te luisteren. Tieners en volwassenen genieten net zo veel bij het beluisteren van een mooi verhaal. Met een mooi verhaal bereik je veel. Deze workshop toont hoe je dit aanpakt in de lagere school!

Leraar Lager en Secundair Onderwijs

STEAM-cursus leraar

De wereld om je heen is niet opgedeeld in onderwijsvakken. Wil je deze dus (laten) begrijpen, zal je op school ook over de vakken heen moeten kijken. Dat doe je bijvoorbeeld in projectwerk (secundair onderwijs) en bij wereldoriëntatie (lager onderwijs). Wil je de kracht van geïntegreerd werken zelf ervaren en al eens proeven van hoe je dat als leraar kan aanpakken? Volg dan onze STE(A)Mcursus leraar!

Leraar Secundair Onderwijs

Wat je altijd al wilde weten over de islam

In deze korte workshop wordt een inleiding gegeven over de essentie van de islamitische godsdienst. Daarin wordt gegrepen naar de historische context en de belangrijke gebeurtenissen uit het leven van de profeet Mohamed. We trachten bepaalde gebeurtenissen te vertalen naar de hedendaagse Europese context. Is het dan een geschiedenisles of is het toch een godsdienstles?

Logopedie en Audiologie

Stempreventie: jouw stem, onze zorg

Iedereen is al eens hees, maar wist je dat 6 tot 9 % van de jongeren altijd hees is en dat dit aantal alsmaar blijft stijgen? Doordat ze hun stem verkeerd gebruiken of stemhygiëne niet kennen. Ontdek wat stemhygiëne is en hoe je je stem goed gebruikt. Op die manier kunnen we stemproblemen voorkomen … en dat is nu eenmaal beter dan genezen.

Media en Entertainment Business

Design thinking

'Design thinking' wordt meer en meer in verschillende sectoren toegepast om innovatieve producten of diensten te ontwikkelen. Deze manier van werken helpt je de wereld vanuit het perspectief van de eindgebruiker te bekijken en zo te achterhalen waar die behoefte aan heeft. Combineer dat met outside-the-box denken en je ontwikkelt een concept dat ertoe doet.

Office Management

Creëer je carrière om te zoenen: ontdek jouw talenten

Wil je weten wat het verschil is tussen talentmanagement en competentiemanagement op de werkvloer? Ontdek zelf jouw talenten. Een mooie kennismaking met het traject People management, optie Human resources.

Toegepaste Architectuur

Ben jij ook virtueel?

Is de virtuele realiteit ook realiteit?

Toerisme en Recreatiemanagement

Will your flight leave on time?/Vertrekt jouw vlucht op tijd?

Have you always been wondering what it takes to get a plane ready for a next flight? This workshop will reveal some of those secrets. Deadliners, creatives and world citizens:go to gate! / In deze interactieve sessie krijg je een blik achter de schermen van het luchtvaargebeuren. Een workshop helemaal op maat van creatievelingen, wereldburgers en deadliners!

Toerisme en Recreatiemanagement

Een duik in de logiessector

Meer weten over verschillende soorten accommodatiefaciliteiten die worden aangeboden? We bekijken hoe de hotelkamer van de toekomst eruit ziet, bespreken hoe hotelketens hun producten aanpassen aan de behoeften van millenniumklanten, hoe deze snel evoluerende sector een invloed heeft op de klant- ervaring én hoe deze sector nieuwe carrièrekansen voor jou als toekomstig professional creëert.

Verpleegkunde

Escaperoom: escape the virus

Kom op een ludieke manier, gebaseerd op het principe van een escaperoom, kennismaken met wat de opleiding verpleegkunde te bieden heeft: Er is een gevaarlijk virus ontsnapt, en alleen jullie kunnen het tegengif vinden. Hiervoor heb je 1 uur de tijd.

Verpleegkunde

Test je gezondheid

Wil je weten hoe 'gezond' je bent? Kom dan naar deze workshop en ga meteen zelf aan de slag onder begeleiding van een docent. Zo leer je een bloeddruk en saturatie te meten, je BMI en vetpercentages te berekenen, alsook je bloedsuikergehalte en zoveel meer!

Verpleegkunde

The immersive room

Weet jij wat je moet doen wanneer er iemand van je vrienden flauwvalt op een avondje uit? Wat je moet doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt? We brengen je eerst alle vaardigheden bij en daarna mag je het uitproberen op een fuif of in een metrostation, ... En dat allemaal zonder het gebouw te verlaten? Virtual reality maakt het allemaal mogelijk!!

Verpleegkunde | HBO5-opleiding

Een kijk in je lijf

Wist je dat je tong de sterkste spier is van je lichaam? En dat je ’s ochtends een centimeter groter bent dan ’s avonds? Tijdens deze sessie nemen we een kijk in je lijf.

Vroedkunde

Bevallen, hoe is het écht?

Verwacht je aan een workshop rond bevallen en de keuzes die je hier rond hebt. Voor meisjes, maar ook voor jongens. Want bevallen, daarvoor ben je met zijn tweeën! Samen met een vroedvrouw (m/v) praten we over hot topics die met bevallen te maken hebben.

Vroedkunde

Expect More Babies

"Expect More Babies" is een nieuw bordspel dat ontwikkeld werd door de opleiding Vroedkunde uit Turnhout. Dit spel leert jou meer over je eigen vruchtbaarheid en wat belangrijk is als je makkelijk en gezond zwanger wil worden... of net niet. Je speelt het spel in kleine groepjes, onder leiding van een vroedvrouw.
Van 14u45 tot 15u15 houden we een korte pauze. Dit geeft iedereen de kans om de benen te strekken en een frisse neus op te halen zodat je weer helemaal klaar bent om je richting het lokaal van de volgende sessie te begeven!

Bedrijfsmanagement

E-commerce en het gevaar voor onze werkgelegenheid

De opkomst van de E-commerce is niet meer te stoppen. Het zet niet alleen druk op onze samenleving. Zowel qua duurzaamheid als qua werkgelegenheid. Hier gaan we dieper op in waar de verschillende trends ook aan bod komen.

Bedrijfsmanagement

Bye bye spaarrekening, ik ga beleggen!

Heb jij ook een spaarrekening die heel weinig opbrengt? In deze workshop maak je kennis met andere beleggingsvormen. Je leert wat risico is, hoe groot of klein het rendement van je belegging kan zijn, en welke rol belastingen hierin spelen.

Informatiemanagement en Multimedia

Google Sheets on steroids

Als bedrijf je concurrentie in het oog houden met Google Sheets; hoe kan je met eenvoudige zaken echte applicaties bouwen waarmee je webshops in het oog kan houden.

Informatiemanagement en Multimedia

Usability @ www

Wat maakt dat wij op het web aangetrokken worden tot een bepaalde website of niet? Wat maakt dat onze grootouders ook met dat zeer technologische www kunnen omspringen? Op deze vragen proberen we een eerste zicht te geven in deze sessie.

Leraar Lager Onderwijs

Hoe verzin je het? Over verhalen vertellen voor kinderen

Op elkaar geperste lippen, gespitste oren, grote ogen en de mimiek van het verhaal op hun gezicht? Sssssst, hier wordt verteld … en hoe! Als je de kunst van het vertellen goed beheerst, vinden kinderen het prachtig om te luisteren. Tieners en volwassenen genieten net zo veel bij het beluisteren van een mooi verhaal. Met een mooi verhaal bereik je veel. Deze workshop toont hoe je dit aanpakt in de lagere school!

Leraar Lager en Secundair Onderwijs

STEAM-cursus leraar

De wereld om je heen is niet opgedeeld in onderwijsvakken. Wil je deze dus (laten) begrijpen, zal je op school  ook over de vakken heen moeten kijken. Dat doe je bijvoorbeeld in projectwerk (secundair onderwijs) en bij wereldoriëntatie (lager onderwijs). Wil je de kracht van geïntegreerd werken zelf ervaren en al eens proeven van hoe je dat als leraar kan aanpakken? Volg dan onze STE(A)Mcursus leraar!

Office Management

Netwerken over de grenzen heen

Door de opkomst van internet en sociale media is professioneel netwerken een belangrijke skill geworden. In deze workshop leer je wat dat netwerken precies inhoudt. Wat gebeurt er als culturen uit het oosten netwerken met culturen uit het westen? Hoe leer je deze skill in een professionele bachelor zoals de afstudeerrichting Intercultural relations management?

Verpleegkunde

Escaperoom: escape the virus

Kom op een ludieke manier, gebaseerd op het principe van een escaperoom, kennis maken met wat de opleiding verpleegkunde te bieden heeft: Er is een gevaarlijk virus ontsnapt, en alleen jullie kunnen het tegengif vinden. Hiervoor heb je 1 uur de tijd.

Verpleegkunde

Test je gezondheid

Wil je weten hoe 'gezond' je bent? Kom dan naar deze workshop en ga meteen zelf aan de slag onder begeleiding van een docent. Zo leer je een bloeddruk en saturatie te meten, je BMI en vetpercentages te berekenen, alsook je bloedsuikergehalte en zoveel meer!

Verpleegkunde

The immersive room

Weet jij wat je moet doen wanneer er iemand van je vrienden flauwvalt op een avondje uit? Wat je moet doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt? We brengen je eerst alle vaardigheden bij en daarna mag je het uitproberen op een fuif of in een metrostation, ... En dat allemaal zonder het gebouw te verlaten? Virtual reality maakt het allemaal mogelijk!!

Vroedkunde

Bevallen, hoe is het écht?

Verwacht je aan een workshop rond bevallen en de keuzes die je hier rond hebt. Voor meisjes, maar ook voor jongens. Want bevallen, daarvoor ben je met zijn tweeën! Samen met een vroedvrouw (m/v) praten we over hot topics die met bevallen te maken hebben.

Vroedkunde

Expect More Babies

"Expect More Babies" is een nieuw bordspel dat ontwikkeld werd door de opleiding Vroedkunde uit Turnhout. Dit spel leert jou meer over je eigen vruchtbaarheid en wat belangrijk is als je makkelijk en gezond zwanger wil worden... of net niet. Je speelt het spel in kleine groepjes, onder leiding van een vroedvrouw.
We heten je van harte welkom op Campus De Vest, Zandpoortvest 60 in Mechelen.