Belevingsdagen Thomas More

Ontdek de belevingsdag in Mechelen

 dinsdag 22 januari 2019

Tijdens de belevingsdag kom je met je klas een halve dag naar onze campus en volgen de leerlingen 2 lessen naar keuze. Op deze pagina vind je per tijdsblok de lessen die dan worden aangeboden. Tussen de twee lessen voorzien we een korte pauze. Starten of afsluiten doe je 's middags - geheel vrijblijvend - met verse frietjes. De mayonaise doen we er gratis bovenop, maar niet vergeten om ook hiervoor in te schrijven!

Bedrijfsmanagement

E-commerce en het gevaar voor onze werkgelegenheid

De opkomst van de E-commerce is niet meer te stoppen. Het zet niet alleen druk op onze samenleving. Zowel qua duurzaamheid als qua werkgelegenheid. Hier gaan we dieper op in waar de verschillende trends ook aan bod komen.

Bedrijfsmanagement

Think Global. Act Local.

De wereld wordt steeds kleiner, zaken doen kan overal. Maar zakendoen in het buitenland vergt culturele aanpassing. Wat is typisch aan sommige culturen? Hoe ga je ermee om? Welke landen zijn interessant / groeiende? Test je wereldkennis!

Bedrijfsmanagement

Bye bye spaarrekening, ik ga beleggen

Heb jij ook een spaarrekening die heel weinig opbrengt? In deze workshop maak je kennis met andere beleggingsvormen. Je leert wat risico is, hoe groot of klein het rendement van je belegging kan zijn, en welke rol belastingen hierin spelen.

Communicatiemanagement

Instagram voor professionals

Wat het betekent om 10K volgers te hebben op Instagram? Hoe je er geld mee kan verdienen? Of hoe bedrijven gebruikmaken van Instagram Influencers om hun producten aan de man te brengen? Het zijn drie van de vele vragen die we beantwoorden in deze sessie.

Communicatiemanagement

Festivalitis …

Gebeten door het festival- en eventvirus? Kom naar onze workshop en ervaar zelf hoe je een leuk festival of andere events kan organiseren. Voor de fun zorg je zelf!

Informatiemanagement en Multimedia

Why your privacy matters too?

Your identity online, does it matter?

International Journalism

Smartphone- en 360°-videojournalistiek

Hoe gebruik je je smartphone voor journalistieke video-verhalen? En hoe kan je de nieuwe 360°-videotechniek toepassen als journalist?

International Tourism & Leisure

Aviation

Come and experience an introduction course about the wonderful world of aviation and tourism. This session is in English, as is our International Tourism & Leisure Programme.

Journalistiek

Smartphone- en 360°-videojournalistiek

Hoe gebruik je je smartphone voor journalistieke video-verhalen? En hoe kan je de nieuwe 360°-videotechniek toepassen als journalist?

Leraar Kleuteronderwijs

Expressief met je stem

In deze workshop ontdek je de mogelijkheden en de werking van je stem en hoe je die kan inzetten tijdens het voorlezen. Een expressieve mimiek en lichaamstaal horen daar natuurlijk bij!

Leraar Secundair Onderwijs

Fablab Junior

Ben je geïntrigeerd door de hypermoderne technieken die de laatste jaren stilaan binnen ieders bereik lijken te komen? Maak kennis met high-tech toestellen zoals lasercutters, cnc-gestuurde freesmachines, 3D-printers, snijplotters en ontdek wat je met deze toestellen zoal kan maken, en je zal zien ... The sky is the limit!

Leraar Secundair Onderwijs

Maak je eigen Android-app!

Tijdens deze workshop leer je op een eenvoudige manier een eigen interactieve Android-app maken. Je hebt geen programmeerkennis nodig maar wel een Google-account en liefst ook een Android-toestel om je app te testen.

Office Management

Change is all around

We dompelen je onder in werelden van verandering. Wat doen nieuwe situaties op persoonlijk vlak met iemand? Hoe zit dat op professioneel vlak? Hoe reageren werknemers op aangekondigde veranderingen? Hoe pakt het management veranderingen best aan? Verder werpen we een blik op de toekomst. Hoe zal de werkvloer er binnen 20 jaar uitzien? Ontdek in een notendop wat je van de lessen Engels in het hoger onderwijs mag verwachten!

Toegepaste Psychologie

De gereedschapskist van de psychodiagnosticus

Maak kennis met psychodiagnostische instrumenten en ervaar hoe een psychologisch consulent psychodiagnostische instrumenten inzet bij hulpvragen van een cliënt.

Toegepaste Psychologie

Psychologie op het werk

Maak kennis met ‘Human Resources Management (HRM)’ via een businessgame waarin je op zoek gaat naar je eigen sterktes en potentieel en deze afstemt op organisatiedoelstellingen in een snel veranderende (arbeids)omgeving.

Toerisme en Recreatiemanagement

Aviation

Come and experience an introduction course about the wonderful world of aviation and tourism. This session is in English, as is our International Tourism & Leisure Programme.

Verpleegkunde

Escaperoom: escape the virus

Kom op een ludieke manier, gebaseerd op het principe van een escaperoom, kennis maken met wat de opleiding verpleegkunde te bieden heeft: Er is een gevaarlijk virus ontsnapt, en alleen jullie kunnen het tegengif vinden. Hiervoor heb je 1 uur de tijd.

Verpleegkunde

Test je gezondheid

Wil je weten hoe 'gezond' je bent? Kom dan naar deze workshop en ga meteen zelf aan de slag onder begeleiding van een docent. Zo leer je een bloeddruk en saturatie te meten, je BMI en vetpercentages te berekenen, alsook je bloedsuikergehalte en zoveel meer!

Verpleegkunde

The immersive room

Weet jij wat je moet doen wanneer er iemand van je vrienden flauwvalt op een avondje uit? Wat je moet doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt? We brengen je eerst alle vaardigheden bij en daarna mag je het uitproberen op een fuif of in een metrostation, ... En dat allemaal zonder het gebouw te verlaten? Virtual reality maakt het allemaal mogelijk!!

Vroedkunde

Bevallen, hoe is het écht?

Verwacht je aan een workshop rond bevallen en de keuzes die je hier rond hebt. Voor meisjes, maar ook voor jongens. Want bevallen, daarvoor ben je met zijn tweeën! Samen met een vroedvrouw (m/v) praten we over hot topics die met bevallen te maken hebben.

Vroedkunde

Expect More Babies

"Expect More Babies" is een nieuw bordspel dat ontwikkeld werd door de opleiding Vroedkunde uit Turnhout. Dit spel leert jou meer over je eigen vruchtbaarheid en wat belangrijk is als je makkelijk en gezond zwanger wil worden... of net niet. Je speelt het spel in kleine groepjes, onder leiding van een vroedvrouw.
Van 10u15 tot 10u45 houden we een korte pauze. Dit geeft iedereen de kans om de benen te strekken en een frisse neus op te halen zodat je weer helemaal klaar bent om je richting het lokaal van de volgende sessie te begeven!

Bedrijfsmanagement

Hoe start je je eigen webshop? Welke rol spelen video, Google en influencers hierbij?

Het aantal webshops groeit enorm snel. Maar hoe creëer je nu je eigen webshop zoals Amazon, Zalando of Coolblue? Welke social media kanalen heb je nodig? Moet ik gebruik maken van influeners en zo ja, wie? Wat is de rol van Google? Wat met je privacy? Wat zijn de nieuwste online marketingtrends? Kom het ontdekken in deze workshop.

Bedrijfsmanagement

Digitalisering hervormt de financiële functie in een bedrijf en biedt enorme opportuniteiten!

Zelf aangifte doen van de inkomsten van je ouders gaat gemakkelijker dan ooit. Ook de vergoedingen die je ontvangt als jobstudent verliepen nog nooit zo simpel! In deze workshop wordt een tipje van de sluier gelicht en maken we je duidelijk welke de opportuniteiten zijn van de digitalisering.

Bedrijfsmanagement | Sport- en Cultuurmanagement

Sport is booming business

Ben je gebeten door sport en wil jij hiervan jouw beroep maken? Door zelf te sporten? Wil je lesgeven, trainen, coachen, iedereen aan het bewegen krijgen? Zie jij in sport en beweging de sleutel tot een beter en gezonder leven? Of droom je ervan sportwedstrijden te organiseren, een sportclub te besturen of een fitnesszaak te runnen? Volg dan deze informatiesessie vol beweging... En ontdek wat Sport@Thomasmore je biedt.

Business| tweejarige graduaatsopleiding

Just do it!

De Nike schoen van start tot finish. Wie het schoentje past, schrijft zich in voor deze workshop! Graduaatsopleidingen zijn beroepsgerichte opleidingen binnen het hoger onderwijs. Elke opleiding is sterk praktijkgericht, laagdrempelig en flexibel, en daardoor toegankelijk voor een ruim publiek. Via een aangepast aanvullingstraject kan je bovendien schakelen naar een professionele bacheloropleiding.

Communicatiemanagement

Beeldtaal, je ziet meer dan je denkt

Beelden hebben een enorme impact op ons leven en denken. Maar toch staan we zelden stil bij de grammatica van beeldtaal. Of bij de kracht van, dikwijls, verborgen informatieoverdracht. Zijn beelden een vastgelegde werkelijkheid of net niet? Komt dat zien!

Informatiemanagement en Multimedia

Google Sheets on steroids

Als bedrijf je concurrentie in het oog houden met Google Sheets; hoe kan je met eenvoudige zaken echte applicaties bouwen waarmee je webshops in het oog kan houden.

Interieurvormgeving

Iedereen ontwerper

Van lijn naar vlak via kleur en materiaal naar vorm.

International Communication & Media

Test bench new technology

Virtual reality & video as an international communication tool.

Journalistiek

Radio-workshop

Duik de radiostudio in en maak samen met je medeleerlingen en onze radiodocent een informatief radioprogramma!

Leraar Lager Onderwijs

Creativiteit stimuleren in de lagere school

Benieuwd hoe creativiteit in de lagere school meer inhoudt dan enkel wat materialen knutselen, kom dan zeker eens proeven van onze interactieve workshop waar je buiten de box mag denken.

Leraar Secundair Onderwijs

Clil: een les wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis in het Frans of Engels

Tijdens deze workshop krijg je een les wiskunde, geschiedenis of aardrijkskunde in het Frans of Engels met zeer gevarieerde en activerende werkvormen.

Leraar Lichamelijke Opvoeding

Sport is booming business

Ben je gebeten door sport en wil jij hiervan jouw beroep maken? Door zelf te sporten? Wil je lesgeven, trainen, coachen, iedereen aan het bewegen krijgen? Zie jij in sport en beweging de sleutel tot een beter en gezonder leven? Of droom je ervan sportwedstrijden te organiseren, een sportclub te besturen of een fitnesszaak te runnen? Volg dan deze informatiesessie vol beweging... En ontdek wat Sport@Thomasmore je biedt.

Logopedie en Audiologie

Genieten van dB's

Door concrete geluidservaringen en -opdrachten worden de leerlingen zich bewust van de voor- en nadelen van geluiden in de omgeving en de impact ervan. Veilig en voluit genieten staat centraal.

Logopedie en Audiologie

Stempreventie: jouw stem, onze zorg

Iedereen is al eens hees, maar wist je dat 6 tot 9 % van de jongeren altijd hees is en dat dit aantal alsmaar blijft stijgen? Doordat ze hun stem verkeerd gebruiken of stemhygiëne niet kennen. Ontdek wat stemhygiëne is en hoe je je stem goed gebruikt. Op die manier kunnen we stemproblemen voorkomen … en dat is nu eenmaal beter dan genezen.

Media en Entertainment Business

Project Management

Hoe zorg je ervoor dat je tweemaal zoveel werk verzet krijgt in de helft van de tijd? De Agile Scrum-methode werkt met korte tijdsblokken of ‘sprints’. Deze workshop leert je 'scrummen' in één uur. Je kan Scrum trouwens ook gebruiken om je eigen to do's of (studie)planning beter op orde te krijgen.

Office Management

Netwerken over de grenzen heen

Door de opkomst van internet en sociale media is professioneel netwerken een belangrijke skill geworden. Ontdek wat dat netwerken precies inhoudt. Wat gebeurt er als culturen uit het oosten netwerken met culturen uit het westen? Hoe leer je deze skill in een professionele bachelor zoals de afstudeerrichting Intercultural relations management?

Sport en Bewegen

Sport is booming business

Ben je gebeten door sport en wil jij hiervan jouw beroep maken? Door zelf te sporten? Wil je lesgeven, trainen, coachen, iedereen aan het bewegen krijgen? Zie jij in sport en beweging de sleutel tot een beter en gezonder leven? Of droom je ervan sportwedstrijden te organiseren, een sportclub te besturen of een fitnesszaak te runnen? Volg dan deze informatiesessie vol beweging... En ontdek wat Sport@Thomasmore je biedt.

Toegepaste Architectuur

Ben jij ook virtueel?

Is de virtuele realiteit ook realiteit?

Toegepaste Psychologie

De gereedschapskist van de psychodiagnosticus

Maak kennis met psychodiagnostische instrumenten en ervaar hoe een psychologisch consulent psychodiagnostische instrumenten inzet bij hulpvragen van een cliënt.

Toegepaste Psychologie

Psychologie op het werk

Maak kennis met ‘Human Resources Management (HRM)’ via een businessgame waarin je op zoek gaat naar je eigen sterktes en potentieel en deze afstemt op organisatiedoelstellingen in een snel veranderende (arbeids)omgeving.

Toerisme en Recreatiemanagement

Intercultural communication

Droom je van reizen, studeren of werken in het buitenland? Dan vertrek je best niet enkel met een rugzak, maar ook met een open mind én wat 'culturele bagage': wat zijn do’s en dont’s in andere culturen? Wat is culture shock? Interculturele communicatie is een zaak van uitdagingen en kansen: come and find out!

Verpleegkunde

Escaperoom: escape the virus

Kom op een ludieke manier, gebaseerd op het principe van een escaperoom, kennis maken met wat de opleiding verpleegkunde te bieden heeft: Er is een gevaarlijk virus ontsnapt, en alleen jullie kunnen het tegengif vinden. Hiervoor heb je 1 uur de tijd.

Verpleegkunde

Test je gezondheid

Wil je weten hoe 'gezond' je bent? Kom dan naar deze workshop en ga meteen zelf aan de slag onder begeleiding van een docent. Zo leer je een bloeddruk en saturatie te meten, je BMI en vetpercentages te berekenen, alsook je bloedsuikergehalte en zoveel meer!

Verpleegkunde

The immersive room

Weet jij wat je moet doen wanneer er iemand van je vrienden flauwvalt op een avondje uit? Wat je moet doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt? We brengen je eerst alle vaardigheden bij en daarna mag je het uitproberen op een fuif of in een metrostation, ... En dat allemaal zonder het gebouw te verlaten? Virtual reality maakt het allemaal mogelijk!!

Vroedkunde

Bevallen, hoe is het écht?

Verwacht je aan een workshop rond bevallen en de keuzes die je hier rond hebt. Voor meisjes, maar ook voor jongens. Want bevallen, daarvoor ben je met zijn tweeën! Samen met een vroedvrouw (m/v) praten we over hot topics die met bevallen te maken hebben.

Vroedkunde

Expect More Babies

"Expect More Babies" is een nieuw bordspel dat ontwikkeld werd door de opleiding Vroedkunde uit Turnhout. Dit spel leert jou meer over je eigen vruchtbaarheid en wat belangrijk is als je makkelijk en gezond zwanger wil worden... of net niet. Je speelt het spel in kleine groepjes, onder leiding van een vroedvrouw.
Afsluiten of starten doe je op een belevingsdag - geheel vrijblijvend - met verse frietjes. Geef in het inschrijvingsformulier dus zeker ook aan met hoeveel personen jullie frietjes mee eten en dan zorgen wij ervoor dat er voor iedereen voldoende is om met een goedgevulde maag terug naar school te keren of om te starten aan de belevingsdag!

Bedrijfsmanagement

Hoe start je je eigen webshop? Welke rol spelen video en influencers hierbij?

Het aantal webshops groeit enorm snel.  Hoe creeer je nu je eigen webshop zoals Amazon, Zalando of Coolblue? Welke social media kanalen heb je nodig? Moet ik gebruik maken van influeners en zo ja, wie?  Wat is de rol van Google? Wat met je privacy? Wat zijn de nieuwste online marketingtrends? Kom het ontdekken in deze workshop.

Bedrijfsmanagement

Digitalisering hervormt de financiële functie in een bedrijf en biedt enorme opportuniteiten

Zelf aangifte doen van de inkomsten van je ouders en de vergoedingen die je ontvangt als jobstudent was nog nooit zo simpel! In deze workshop wordt een tipje van de sluier gelicht en maken we je duidelijk welke de opportuniteiten zijn van de digitalisering.

Business| tweejarige graduaatsopleiding

Just do it!

De Nike schoen van start tot finish. Wie het schoentje past, schrijft zich in voor deze workshop! Graduaatsopleidingen zijn beroepsgerichte opleidingen binnen het hoger onderwijs. Elke opleiding is sterk praktijkgericht, laagdrempelig en flexibel, en daardoor toegankelijk voor een ruim publiek. Via een aangepast aanvullingstraject kan je bovendien schakelen naar een professionele bacheloropleiding.

Communicatiemanagement

Festivalitis …

Gebeten door het festival- en eventvirus? Kom naar onze workshop en ervaar zelf hoe je een leuk festival of andere events kan organiseren. Voor de fun zorg je zelf!

International Communication & Media

Test bench new technology

Virtual reality & video as an international communication tool.

Informatiemanagement en Multimedia

Why your privacy matters too?

Your identity online, does it matter?

Interieurvormgeving

Iedereen ontwerper

Van lijn naar vlak via kleur en materiaal naar vorm.

Journalistiek

Truth or dare? Fotojournalistiek in de kijker

Een journalistiek verhaal kan je ook vertellen via beelden. Beelden hebben een grote impact op ons denken en leven. Maar toch staan we zelden stil bij de grammatica van beeldtaal. Of bij de kracht van informatieoverdracht via beelden. Komt dat zien!

Leraar Kleuteronderwijs

De kleuterklas in de praktijk

Hoe ziet de kleuterklas eruit vandaag de dag? Welke hoeken zijn er en hoe kan je als toekomstige kleuterleerkracht inspelen op de noden van kleuters? Tijdens deze interactieve workshop krijg je meer informatie over de klaspraktijk als uitdagende leeromgeving en wat jouw rol als leerkracht kan betekenen.

Leraar Lager Onderwijs

Hoe verzin je het? Over verhalen vertellen voor kinderen

Op elkaar geperste lippen, gespitste oren, grote ogen en de mimiek van het verhaal op hun gezicht? Sssssst, hier wordt verteld … en hoe! Als je de kunst van het vertellen goed beheerst, vinden kinderen het prachtig om te luisteren. Tieners en volwassenen genieten net zo veel bij het beluisteren van een mooi verhaal. Met een mooi verhaal bereik je veel. Deze workshop toont hoe je dit aanpakt in de lagere school!

Leraar Lager en Secundair Onderwijs

STEAM-cursus leraar

De wereld om je heen is niet opgedeeld in onderwijsvakken. Wil je deze dus (laten) begrijpen, zal je op school ook over de vakken heen moeten kijken. Dat doe je bijvoorbeeld in projectwerk (secundair onderwijs) en bij wereldoriëntatie (lager onderwijs). Wil je de kracht van geïntegreerd werken zelf ervaren en al eens proeven van hoe je dat als leraar kan aanpakken? Volg dan onze STE(A)Mcursus leraar!

Leraar Secundair Onderwijs

Wat je altijd al wilde weten over de islam

In deze korte workshop wordt een inleiding gegeven over de essentie van de islamitische godsdienst. Daarin wordt gegrepen naar de historische context en de belangrijke gebeurtenissen uit het leven van de profeet Mohamed. We trachten bepaalde gebeurtenissen te vertalen naar de hedendaagse Europese context. Is het dan een geschiedenisles of is het toch een godsdienstles?

Logopedie en Audiologie

Stempreventie: jouw stem, onze zorg

Iedereen is al eens hees, maar wist je dat 6 tot 9 % van de jongeren altijd hees is en dat dit aantal alsmaar blijft stijgen? Doordat ze hun stem verkeerd gebruiken of stemhygiëne niet kennen. Ontdek wat stemhygiëne is en hoe je je stem goed gebruikt. Op die manier kunnen we stemproblemen voorkomen … en dat is nu eenmaal beter dan genezen.

Media en Entertainment Business

Lichtgraffiti

Experimenteer erop los en maak graffiti met licht zonder je handen vuil te maken.

Office Management

Creëer je carrière om te zoenen: ontdek jouw talenten

Wil je weten wat het verschil is tussen talentmanagement en competentiemanagement op de werkvloer? Ontdek zelf jouw talenten. Een mooie kennismaking met het traject People management, optie Human resources.

Toegepaste Architectuur

Ben jij ook virtueel?

Is de virtuele realiteit ook realiteit?

Toegepaste Psychologie

'Toegepaste Psychologie, dat klopt'

De workshop wil leerlingen doen nadenken of hun beeld van psychologie wel klopt en hoe ze te weten komen of Toegepaste Psychologie voor hen kan kloppen.

Verpleegkunde

Escaperoom: escape the virus

Kom op een ludieke manier, gebaseerd op het principe van een escaperoom, kennismaken met wat de opleiding verpleegkunde te bieden heeft: Er is een gevaarlijk virus ontsnapt, en alleen jullie kunnen het tegengif vinden. Hiervoor heb je 1 uur de tijd.

Verpleegkunde

Test je gezondheid

Wil je weten hoe 'gezond' je bent? Kom dan naar deze workshop en ga meteen zelf aan de slag onder begeleiding van een docent. Zo leer je een bloeddruk en saturatie te meten, je BMI en vetpercentages te berekenen, alsook je bloedsuikergehalte en zoveel meer!

Verpleegkunde

The immersive room

Weet jij wat je moet doen wanneer er iemand van je vrienden flauwvalt op een avondje uit? Wat je moet doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt? We brengen je eerst alle vaardigheden bij en daarna mag je het uitproberen op een fuif of in een metrostation, ... En dat allemaal zonder het gebouw te verlaten? Virtual reality maakt het allemaal mogelijk!!

Vroedkunde

Bevallen, hoe is het écht?

Verwacht je aan een workshop rond bevallen en de keuzes die je hier rond hebt. Voor meisjes, maar ook voor jongens. Want bevallen, daarvoor ben je met zijn tweeën! Samen met een vroedvrouw (m/v) praten we over hot topics die met bevallen te maken hebben.

Vroedkunde

Expect More Babies

"Expect More Babies" is een nieuw bordspel dat ontwikkeld werd door de opleiding Vroedkunde uit Turnhout. Dit spel leert jou meer over je eigen vruchtbaarheid en wat belangrijk is als je makkelijk en gezond zwanger wil worden... of net niet. Je speelt het spel in kleine groepjes, onder leiding van een vroedvrouw.
Van 14u45 tot 15u15 houden we een korte pauze. Dit geeft iedereen de kans om de benen te strekken en een frisse neus op te halen zodat je weer helemaal klaar bent om je richting het lokaal van de volgende sessie te begeven!

Bedrijfsmanagement

Het verborgen DNA van Facebook, Google, Apple en Amazon

Deze vier grote multinationals beheersen meer en meer ons leven. Zonder dat we het beseffen beïnvloeden ze ieder van ons in ons koopgedrag en weten ze alles over ons privéleven. Zelfs dat wat je niet wil delen. Een ontnuchterende kijk op wat ons mogelijk te wachten staat.

Bedrijfsmanagement

Bye bye spaarrekening, ik ga beleggen!

Heb jij ook een spaarrekening die heel weinig opbrengt? In deze workshop maak je kennis met andere beleggingsvormen. Je leert wat risico is, hoe groot of klein het rendement van je belegging kan zijn, en welke rol belastingen hierin spelen.

Bedrijfsmanagement | Sport- en Cultuurmanagement

Sport is booming business

Ben je gebeten door sport en wil jij hiervan jouw beroep maken? Door zelf te sporten? Wil je lesgeven, trainen, coachen, iedereen aan het bewegen krijgen? Zie jij in sport en beweging de sleutel tot een beter en gezonder leven? Of droom je ervan sportwedstrijden te organiseren, een sportclub te besturen of een fitnesszaak te runnen? Volg dan deze informatiesessie vol beweging... En ontdek wat Sport@Thomasmore je biedt.

Communicatiemanagement

Beeldtaal, je ziet meer dan je denkt

Beelden hebben een enorme impact op ons leven en denken. Maar toch staan we zelden stil bij de grammatica van beeldtaal. Of bij de kracht van, dikwijls, verborgen informatieoverdracht. Zijn beelden een vastgelegde werkelijkheid of net niet? Komt dat zien!

Communicatiemanagement

Instagram voor professionals

Wat het betekent om 10K volgers te hebben op Instagram? Hoe je er geld mee kan verdienen? Of hoe bedrijven gebruikmaken van Instagram Influencers om hun producten aan de man te brengen? Het zijn drie van de vele vragen die we beantwoorden in deze sessie over het gebruik van het snelst groeiende visual-sharing-netwerk van het moment.

Informatiemanagement en Multimedia

Google Sheets on steroids

Als bedrijf je concurrentie in het oog houden met Google Sheets; hoe kan je met eenvoudige zaken echte applicaties bouwen waarmee je webshops in het oog kan houden.

Informatiemanagement en Multimedia

Usability @ www

Wat maakt dat wij op het web aangetrokken worden tot een bepaalde website of niet? Wat maakt dat onze grootouders ook met dat zeer technologische www kunnen omspringen? Op deze vragen proberen we een eerste zicht te geven in deze sessie.

Journalistiek

Radio-workshop

Duik de radiostudio in en maak samen met je medeleerlingen en onze radiodocent een informatief radioprogramma!

Leraar LO

Sport is booming business

Ben je gebeten door sport en wil jij hiervan jouw beroep maken? Door zelf te sporten? Wil je lesgeven, trainen, coachen, iedereen aan het bewegen krijgen? Zie jij in sport en beweging de sleutel tot een beter en gezonder leven? Of droom je ervan sportwedstrijden te organiseren, een sportclub te besturen of een fitnesszaak te runnen? Volg dan deze informatiesessie vol beweging... En ontdek wat Sport@Thomasmore je biedt.

Leraar Lager en Secundair Onderwijs

STEAM-cursus leraar

De wereld om je heen is niet opgedeeld in onderwijsvakken. Wil je deze dus (laten) begrijpen, zal je op school  ook over de vakken heen moeten kijken. Dat doe je bijvoorbeeld in projectwerk (secundair onderwijs) en bij wereldoriëntatie (lager onderwijs). Wil je de kracht van geïntegreerd werken zelf ervaren en al eens proeven van hoe je dat als leraar kan aanpakken? Volg dan onze STE(A)Mcursus leraar!

Office Management

Netwerken over de grenzen heen

Door de opkomst van internet en sociale media is professioneel netwerken een belangrijke skill geworden. In deze workshop leer je wat dat netwerken precies inhoudt. Wat gebeurt er als culturen uit het oosten netwerken met culturen uit het westen? Hoe leer je deze skill in een professionele bachelor zoals de afstudeerrichting Intercultural relations management?

Sport en Bewegen

Sport is booming business

Ben je gebeten door sport en wil jij hiervan jouw beroep maken? Door zelf te sporten? Wil je lesgeven, trainen, coachen, iedereen aan het bewegen krijgen? Zie jij in sport en beweging de sleutel tot een beter en gezonder leven? Of droom je ervan sportwedstrijden te organiseren, een sportclub te besturen of een fitnesszaak te runnen? Volg dan deze informatiesessie vol beweging... En ontdek wat Sport@Thomasmore je biedt.

Toegepaste Psychologie

'Toegepaste Psychologie, dat klopt'

De workshop wil leerlingen doen nadenken of hun beeld van psychologie wel klopt en hoe ze te weten komen of Toegepaste Psychologie voor hen kan kloppen.

Verpleegkunde

Escaperoom: escape the virus

Kom op een ludieke manier, gebaseerd op het principe van een escaperoom, kennis maken met wat de opleiding verpleegkunde te bieden heeft: Er is een gevaarlijk virus ontsnapt, en alleen jullie kunnen het tegengif vinden. Hiervoor heb je 1 uur de tijd.

Verpleegkunde

Test je gezondheid

Wil je weten hoe 'gezond' je bent? Kom dan naar deze workshop en ga meteen zelf aan de slag onder begeleiding van een docent. Zo leer je een bloeddruk en saturatie te meten, je BMI en vetpercentages te berekenen, alsook je bloedsuikergehalte en zoveel meer!

Verpleegkunde

The immersive room

Weet jij wat je moet doen wanneer er iemand van je vrienden flauwvalt op een avondje uit? Wat je moet doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt? We brengen je eerst alle vaardigheden bij en daarna mag je het uitproberen op een fuif of in een metrostation, ... En dat allemaal zonder het gebouw te verlaten? Virtual reality maakt het allemaal mogelijk!!

Vroedkunde

Bevallen, hoe is het écht?

Verwacht je aan een workshop rond bevallen en de keuzes die je hier rond hebt. Voor meisjes, maar ook voor jongens. Want bevallen, daarvoor ben je met zijn tweeën! Samen met een vroedvrouw (m/v) praten we over hot topics die met bevallen te maken hebben.

Vroedkunde

Expect More Babies

"Expect More Babies" is een nieuw bordspel dat ontwikkeld werd door de opleiding Vroedkunde uit Turnhout. Dit spel leert jou meer over je eigen vruchtbaarheid en wat belangrijk is als je makkelijk en gezond zwanger wil worden... of net niet. Je speelt het spel in kleine groepjes, onder leiding van een vroedvrouw.
We heten je van harte welkom op Campus De Vest, Zandpoortvest 60 in Mechelen.